Magazijn tip 5 en 6: Typ nooit iets over en gebruik een WMS

Elke week geven we je tips over hoe je als magazijn-nieuweling je magazijn kunt inrichten. Onder andere tips over de structuur, automatisering en fysieke inrichting van je magazijn. Vandaag deel 5 in de categorie automatisering.

Tip 5: Typ nooit iets over

Als je een webshop hebt vult je klant al het adres en de hele bestelling in. Dat betekent dat je nooit adresgegevens of productinformatie moet hoeven overtypen. Ook niet voor een verzendlabel of voor een factuur. Dat is zonde van de tijd.

Koppel alle systemen die je gebruikt aan elkaar zodat gegevens automatisch worden overgenomen. Als je aan de slag gaat met automatiseren, stel dan de eis dat je (bijna) nooit gegevens moet hoeven overtypen.

Heb je ook bestellingen die per e-mail of telefoon worden doorgegeven? Zorg dan dat je deze eenvoudig maar 1 keer hoeft in te typen en dat de picklijsten, pakbonnen en facturen automatisch worden gemaakt. Ook de voorraad moet automatisch worden bijgewerkt.

Tip 6: Gebruik een WMS

Je leven wordt veel makkelijker met een WMS, zoals Picqer ;-) WMS is de afkorting van Warehouse Management System. Oftewel een systeem waarmee je een magazijn beheert. Als je voor een kant en klaar WMS kiest, heb je veel van de eerdere automatiserings tips in één klap geregeld. Niets meer overtypen en je weet precies wat je op voorraad hebt.

Het gebruik van een WMS bespaart je al snel 15 minuten per bestelling, los van de voordelen die hebt met inkoop en de verminderde communicatie die je onderling nodig hebt. Een WMS zorgt er ook voor dat ‘iedereen alles kan’, zoals in tip 3 aan bod kwam.

Onze voorgaande tips

Je kunt ook in één keer alle 17 tips downloaden in onze white paper Zo mag jouw magazijn er zijn.