Retouren in Picqer

Inmiddels heeft Picqer een aparte retouren-module om eenvoudig retouren te verwerken. Lees er meer over

In de update van deze week gaat weer een vaak gehoorde wens in vervulling: makkelijk retouren verwerken.

Het is nu mogelijk om negatieve aantallen in te voeren in een bestelling. Daardoor kun je bestellingen die retour komen ook als een bestelling verwerken. Negatieve aantallen zie je dan terug op de picklijst zodat ze het in het magazijn kunnen controleren en ze op de goede manier in de voorraadgeschiedenis terecht komen.

Ook het ruilen van een product kun je op deze manier eenvoudig verwerken in Picqer. Door een bestelling aan te maken met het te ruilen artikel als -1 en het alternatieve product met een positief aantal te vermelden, kun je snel en overzichtelijk het ruilen van een product verwerken.

Nog meer updates

En we hebben in deze update nog meer functionaliteit toegevoegd, zoals onder andere:

  • Extra adresregel, zodat je eenvoudiger adressen kunt invullen voor bijvoorbeeld Engeland.
  • Producten met oneindige voorraad hoef je niet meer te picken. Ook worden deze producten nu apart weergegeven op de pakbon. Dit omdat deze producten vaak gebruikt worden voor verzendkosten of manuren.
  • Lever je maar een deel van de bestelling uit en blijft de rest in backorder? Dan kun je die backorders op de pakbon laten afdrukken zodat de klant een makkelijk overzicht heeft. Dit kun je bij de instellingen aan zetten.
  • Je kunt nu kiezen of de prijzen die je op de inkoopbestelling hebt ingevuld ook moeten worden weergegeven op de PDF die je naar je leverancier stuurt. Wederom bij de instellingen aan en uit te zetten.
  • Rapportages uitgebreid met verkochte producten per periode en verkochte producten per klant per periode.