STOQ.com: 'Picqer onderschijdt zichzelf met hun moderne en online aanpak.'

STOQ.com ‘Door Picqer kunnen we de belofte aan onze klanten nakomen’

Bij de zoektocht van e-commercebedrijf STOQ.com naar een nieuw warehouse management systeem stonden drie aspecten voorop: actief voorraadbeheer, goede technische ondersteuning richting de webshops en de sterke voorkeur voor een WMS in de cloud. De online voorraadbeheersoftware van Picqer is hét antwoord in de zoektocht van STOQ.com.

Patrick Peskens, Operational Manager bij STOQ.com:

Voordat we Picqer binnen STOQ.com implementeerden pickten we de orders voor de webshops geheel handmatig. Voor elke order werd een apart Excelsheet aangemaakt. Deze werkwijze was zeer (kosten-) inefficiënt en bovendien foutgevoelig. De switch naar een extern warehouse was voor ons het moment om het voorraadbeheer geheel te automatiseren.

De keuze voor Picqer

In het aanbod van online voorraadbeheersoftware sprong Picqer er voor ons echt uit door de makkelijke instap, de relatief lage kosten en de aansluiting van de software met onze processen en reeds aanwezige systemen. Ook valt op dat Picqer, in vergelijking met de gevestigde warehouse management systemen, zich onderscheidt door de eigentijdse, online insteek. Nu we Picqer ook in de praktijk ervaren, blijkt het bovendien zeer intuïtief in gebruik. Zonder moeilijke koppelingen hebben we het systeem kunnen laten draaien tussen onze webshops en het warehouse.

Picqer en ons e-commerce bedrijf

Inmiddels is Picqer gekoppeld aan 13 van onze webshops, die draaien op twee webshopsystemen; Magento en SEOshop/Lightspeed. Voorbeelden van de webwinkels zijn Bureaustoelexpert.nl, en Designstoelen.nl. Voor alle webshops is er één centrale voorraad, die in een extern warehouse in Amsterdam staat opgeslagen. STOQ.com biedt online circa 400 producten aan, die vaak op één, maar soms ook op meerdere van onze webshops, worden aangeboden. In de praktijk betekent dit, dat als op de website van Designstoelen.nl een stoel wordt besteld, die ook op Barcelonachair.nl wordt aangeboden, en dus dat de voorraad voor meerdere sites real time moet worden bijgewerkt. Picqer maakt dit mogelijk. Op dit moment verwerken we maandelijks ruim 500 orders, dit aantal is sterk groeiend.

Daar komt nog eens bij dat we bij STOQ.com veel te maken hebben met backorders en een groot aantal leveranciers. De software van Picqer houdt rekening met al deze factoren en creëert hierin overzicht voor onze eigen organisatie en voor de klanten.

Dit doet Picqer voor ons

Feitelijk automatiseert Picqer het hele ordertraject van STOQ.com, vanaf het moment dat de klant een bestelling plaatst via één van onze webshops, tot het moment dat deze order verzonden wordt. De bestelling wordt door Picqer gesignaleerd, Picqer kijkt of het product op voorraad is en aansluitend wordt er automatisch een lijst voor ons warehouse aangemaakt zodat zij weten wat er gepickt moet worden voor de betreffende klant. Zodra de bestelling gereed staat, wordt het orderproces gesloten en wordt de order door Picqer verwerkt in de voorraad. Doordat Picqer real time werkt is onze voorraad altijd inzichtelijk, zowel voor onszelf als voor onze klanten, op alle 13 webshops.

In onze webshops communiceren we ‘vóór 13 uur besteld, morgen in huis’. Door Picqer kunnen we deze belofte aan onze klanten nakomen. Binnen 15 minuten ligt een online bestelling al bij het magazijn.

De toevoeging van Picqer aan onze processen is cruciaal. Zonder menselijk tussenkomen kan er nu een bestelling geplaatst worden in één van de webshops die meteen daarna verzonden wordt. Het gehele traject, zowel communicatie als administratie, is geautomatiseerd door Picqer. De efficiency is maximaal en de ruimte voor fouten is minimaal. De automatisering van het proces en het feit dat ons voorraadbeheer nu real time online plaatsvindt, vormen samen de belangrijkste winfactoren die Picqer ons brengt.

Casper Bakker, co-founder van Picqer:

De verbeterslagen op het vlak van automatisering en efficiency die Picqer’s online voorraadbeheersoftware STOQ.com brengt, maakt de samenwerking met het e-commerce bedrijf extra waardevol. In de eerste plaats al omdat de orderprocessen voorheen nog geheel handmatig, via allerlei Excelsheets, verliepen. Daarbij is er sprake van een groot aantal webshops en verschillende webshopsystemen, een groot percentage backorders en één voorraad in een extern warehouse.

Met de ervaring, feedback en ideeën die STOQ.com aan ons levert, is ons online voorraadbeheersoftware op meerdere manieren verder verbeterd, iets waar al onze huidige en toekomstige klanten van profiteren.

Facts & figures van STOQ

STOQ.com is een e-commerce onderneming dat diverse webshops in de woon- en interieurbranche overkoepelt. De webshops kenmerken zich door een specialistische aanpak van nichemarkten. De webshops zijn gefocust op de Europese markt en worden voor elk land binnen deze Europese markt apart gepositioneerd.

Wat kan Picqer voor jou doen?

Meer weten over wat Picqer voor jouw magazijn kan doen? Vraag dan een vrijblijvende demonstratie aan en we laten je zien hoe Picqer voor jouw magazijn werkt.

Demo van Picqer aanvragen

Meer referenties