Vertraagde import webshopbestellingen van 12 mei opgelost

Vandaag, maandag 12 mei, hebben we behoorlijke vertraging gehad bij het importeren van webshopbestellingen. In sommige gevallen liep de vertraging op tot wel 5 uur. Dit is uiteraard niet de bedoeling.

Oorzaak van het probleem

De vertraging ontstond door een samenloop van omstandigheden. De afgelopen dagen zijn er veel nieuwe webshopkoppelingen toegevoegd. Daardoor liepen we eerder dan verwacht tegen bottlenecks aan in onze infrastructuur.

Directe oplossing

We hebben direct actie ondernomen en een aantal tijdelijke wijzigingen in Picqer aangebracht om dit voor nieuwe bestellingen te voorkomen. Helaas konden we bestellingen die al vertraging hadden niet versnellen. Nieuwe bestellingen worden nu snel geïmporteerd en de achterstand die we eerder vandaag hadden is inmiddels ingelopen.

Toekomst

Om de groei bij te kunnen houden werken we de laatste weken al aan het verbeteren van de structuur van de webshopkoppelingen. We blijven doorgaan met die ontwikkelingen om Picqer in de toekomst snel en stabiel te houden.

Uiteraard blijven we de komende dagen de webshopkoppelingen extra goed in de gaten houden.

Sorry

Onze excuses voor de vertraging die we vandaag hebben gehad. Heb je nog vragen of ervaar je nog problemen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.