Our blogs are currently only in Dutch.

Meer uit Picqer halen met tags

Een tag is een label voor een product, klant of bestelling in Picqer. Tags helpen je bij het automatiseren van processen en je kan ze gebruiken om specifieke bestellingen in 1 keer te picken. Je kan er ook overzichten mee filteren en handige rapporten maken.

Hier lees je hoe je meer uit Picqer haalt door tags te gebruiken. De voorbeelden zijn ter inspiratie, jij bepaalt zelf welke tags je aanmaakt en hoe je ze gebruikt.

nieuwe tag maken

Hierboven zie je hoe je een nieuwe tag aanmaakt. Voor de bestellingen die vanuit je webshop(s) in Picqer worden geïmporteerd, maakt Picqer automatisch een webshop-tag aan. Dat hoef je dus niet zelf te doen. Je ziet deze tags in het bestellingen overzicht en op picklijsten, zodat je precies weet vanaf welke shop een bestelling komt. Picqer doet dit ook automatisch voor Verzenden via Bol bestellingen.

tags in bestellingen overzicht

Workflows automatiseren

Tags besparen je een hoop handmatig werk. Je vertelt Picqer 1 keer hoe het zit, waarna Picqer alle volgende momenten met je meedenkt. Als je tags en regels in Picqer combineert, heb je nog meer mogelijkheden om processen te automatiseren. Met een regel kan je zowel een tag toevoegen aan een bestelling of picklijst, maar je kan Picqer ook een actie laten uitvoeren op basis van de soort tag.

Specifieke batches maken

Met behulp van tags kan je heel specifiek meerdere bestellingen in 1 keer picken. Laat Picqer bij het maken van een batch weten aan welke tag de picklijsten moeten voldoen om in de batch te komen. Op deze manier kan je in 1 ronde alle picklijsten met de tag ‘duitsland’ verzamelen, inpakken en op dezelfde rolcontainer klaarzetten.

batch maken

Snel overzichten filteren

Komt een klant vanmiddag de bestelling ophalen? In het bestellingen overzicht kan je alle orders met de tag ‘afhalen’ filteren. Het is fijn om in 1 oogopslag te zien welke bestellingen worden afgehaald en je kunt deze bestellingen makkelijk urgent maken om ze op tijd klaar te hebben. Je kunt tags ook gebruiken om juist mogelijkheden uit te sluiten. Bijvoorbeeld voor het filteren van producten in het klantportaal. Hier kun je kiezen dat alleen de producten met de tags die jij selecteert worden weergegeven.

tags filteren

tags filteren klantportaal

Handige rapporten uitdraaien

Met rapporten in Picqer kan je veel (nieuwe) inzichten krijgen over alles wat er in je magazijn gebeurt. Voor verschillende rapporten kan je tags gebruiken. Als je tags aan bestellingen hebt gekoppeld kan je bijvoorbeeld een rapport maken om de omzet per tag per maand te bekijken.

rapport