Hoe sluit ik een printer aan als ik met Transsmart gekoppeld ben?

Nadat je de koppeling met Transsmart gemaakt hebt, kan je zendingen gaan versturen. Je hebt een printer nodig om etiketten of labels af te drukken. Het afdrukken van etiketten via Transsmart kan als Zebra (ZPL) en als PDF, geschikt voor elke printer.

Als je een Zebra printer hebt, worden etiketten automatisch geprint als ZPL. Via Transsmart kan je online een tool verkrijgen om de etiketten automatisch te laten printen. Als deze software is geïnstalleerd op je Windows of Mac, is er een koppeling van je Zebra printer met Transsmart. Zebra (ZPL) kan je dus alleen maar printen als de tool van Transsmart ook daadwerkelijk op je computer staat.

Met een Zebra als printer, stel je Picqer als volgt in:

Ga linksonder naar ‘Instellingen’ en kies ‘Pakketdiensten’. Ga naar de pakketdienst Transsmart en klik rechts op ‘Bewerk’. Je krijgt onderstaand scherm. Kies bij ‘PDF of ZPL Mode’ voor ZPL en zet ‘Print label via Transsmart’ op Yes. Zie onderstaande afbeelding.

Heb je een andere printer, bijvoorbeeld een Dymo, dan kan je kiezen of je etiketten automatisch wilt laten printen.

Als je de online tool van Transsmart op je computer geïnstalleerd hebt en je gebruikt geen Zebra printer, dan stuurt Transsmart een etiket terug als PDF bestand. Kies dan bij ‘PDF of ZPL Mode’ voor PDF en zet ‘Print label via Transsmart’ op Yes. Zie onderstaande afbeelding.

Gebruik je de tool van Transsmart niet, dan kan je etiketten niet automatisch laten printen. Picqer krijgt het etiket van Transsmart terug als PDF bestand. Kies bij ‘PDF of ZPL Mode’ voor PDF en zet ‘Print label via Transsmart’ op No. Als je een zending aanmaakt in Picqer, moet je handmatig een etiket printen. Zie onderstaande afbeelding.

In Transsmart kan je instellen (of dat laten doen) dat er e-mails vanuit Transsmart verstuurd worden naar de klant, om te informeren dat de zending verstuurd is. Als je een webshop hebt, kan je de klant via jouw webshop laten informeren.