Transsmart koppelen

Met Transsmart kan je in Picqer verzendlabels aanmaken, zonder dat je adresgegevens hoeft over te typen. Ook als je maar één vervoerder (nodig) hebt, kan je met Transsmart werken. Transsmart zorgt er voor dat er een Track & Trace e-mail wordt verstuurd. De ontvanger ziet niet dat je hiervoor via Transsmart de verzendingen aanmaakt.

Verzending bij Transsmart gaat op dit moment via meer dan 160 vervoerders. Transsmart is onafhankelijk en heeft er geen belang bij met welke vervoerder je werkt. Zie hier het vervoerdersoverzicht van Transsmart.

De koppeling met Transsmart stel je als volgt in:

Pakketdienst Transsmart aanmaken

Klik linksonder op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Pakketdiensten’. Klik nu op ‘+ Nieuwe pakketdienst’. Hier geef je zelf de naam voor deze koppeling en kies je de pakketdienst ‘Transsmart’. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

Inloggegevens

In het tweede scherm moet je de gebruikersnaam en het wachtwoord opgeven. Je gebruikt hier de login gegevens die je ook voor Transsmart gebruikt om in te loggen. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

Waar vind ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord?

De gebruikersnaam en het wachtwoord ontvang je via Transsmart. Inloggen kan via: http://connect.api.transwise.eu.

Profiel toevoegen in Picqer

In het derde scherm van Picqer kan je de profielnaam ingeven, dit is de naam waaronder deze verzending in Picqer wordt aangegeven. De gegevens voor het ‘Carrier Profile’ (nummer van het profiel dat je wilt toevoegen), ‘Shipment location’ (verzendlocatie), 'Mail type' (e-mail type) en 'Cost Center' (kostenplaats) staan in je Transsmart account. In de volgende alinea wordt uitgelegd waar je deze kunt vinden.

Profiel opzoeken in Transsmart

De Carrier Profile, Shipment location, Mail type en Cost center kan je via Transsmart opzoeken. De eerste twee zijn verplicht om in te vullen bij Picqer en de laatste twee niet. Standaard heeft een Transsmart account één default Mail type en één default Cost center. Als deze velden in Picqer leeg gelaten worden, gebruikt Transsmart de defaults (standaard waarde als er geen andere waarde wordt aangegeven / gebruikt). Wil je dit uitgesplitst hebben, moet je extra types aanmaken via Transsmart, naast de default.

Hierbij de stappen die je moet volgen om deze informatie te vinden.

Rechtsboven in de hoek staat aangegeven ‘Ingelogd als’. Klik hierop en kies vervolgens voor ‘Configuratie’. Dan zie je in een overzicht jouw Tbox gebruikersnaam, Tbox wachtwoord en Tbox klant ID. Deze gegevens moet je niet veranderen, want dan werkt de koppeling met Picqer niet meer.

Klik links op ‘Vervoerdersprofielen’. Daar zie je uit welke vervoerders jij kan kiezen, het nummer per vervoerder (#), welk product deze vervoerder biedt (Servicelevel tijd) en welke extra’s (Servicelevel overig). Kies een vervoerdersprofiel en vul het nummer dat onder het hekje (#) staat in bij ‘Carrier Profile’ in Picqer.

Klik daarna links op ‘Verzendlocaties’. Kies vanaf welke locatie jij de producten wilt verzenden. Dit doe je het nummer van het hekje (#) in te vullen bij ‘Shipment location’ in Picqer.

Vervolgens klik je links op 'Emailtypes'. Kies het e-mail type, bijvoorbeeld standaard of belangrijk. Ook hier neem je het nummer van het hekje (#) over en deze vul je in bij 'Mail type' in Picqer.

Als laatste klik je links op 'Kostenplaatsen'. Dit kan je invullen als het belangrijk voor je is om de verzendkosten per cost center apart gespecificeerd te hebben. Hier geldt ook, vul het nummer van het hekje (#) in en dan bij 'Cost center' in Picqer.

Transsmart toegevoegd

De Transsmart koppeling is nu toegevoegd. Als je, naast het al ingevoerde verzendprofiel, meerdere verzendprofielen wilt toevoegen (bijvoorbeeld als je zowel PostNL als DHL gebruikt), kan je rechts bovenin op '+ Verzendprofiel toevoegen' klikken om extra profielen toe te voegen. Voor elk profiel die je in Transsmart hebt, kan je ook een profiel aanmaken in Picqer.

Zending maken

Voor het aanmaken van een zending met een pakketdienst, verwijzen we je naar dit artikel: Hoe maak ik een zending aan in Picqer?

Voor Transsmart geldt echter dat je multi colli verzendingen kunt doen. In Picqer is elke zending in principe een één colli zending, maar met Transsmart kan je (meerdere) etiketten genereren voor een zending met dezelfde Track & Trace code. Je kunt als je een zending aanmaakt, aangeven uit hoeveel dozen de zending bestaat. Zie hieronder een afbeelding.