Picqer blog

Met tips voor je magazijn, updates over Picqer en kijkjes achter de schermen.

2 juli 2014

Vinger aan de pols: nieuwe rapporten in Picqer

Om je onderneming af en toe bij te sturen heb je cijfers nodig. Cijfers over je producten, je voorraad en over je klanten. Om te zorgen dat je nog beter de vinger aan de pols kunt houden, hebben we vandaag het aantal rapporten verdubbeld. Ook hebben we de bestaande rapporten uitgebreid.

Rapporten in Picqer

Tijd dus om de rapportages van Picqer eens onder je aandacht te brengen. Hierbij de rapportages die sinds vandaag in Picqer beschikbaar zijn:

19 juni 2014

Magazijn tip 5 en 6: Typ nooit iets over en gebruik een WMS

Elke week geven we je tips over hoe je als magazijn-nieuweling je magazijn kunt inrichten. Onder andere tips over de structuur, automatisering en fysieke inrichting van je magazijn. Vandaag deel 5 in de categorie automatisering.

Tip 5: Typ nooit iets over

Als je een webshop hebt vult je klant al het adres en de hele bestelling in. Dat betekent dat je nooit adresgegevens of productinformatie moet hoeven overtypen. Ook niet voor een verzendlabel of voor een factuur. Dat is zonde van de tijd.

Koppel alle systemen die je gebruikt aan elkaar zodat gegevens automatisch worden overgenomen. Als je aan de slag gaat met automatiseren, stel dan de eis dat je (bijna) nooit gegevens moet hoeven overtypen.

Heb je ook bestellingen die per e-mail of telefoon worden doorgegeven? Zorg dan dat je deze eenvoudig maar 1 keer hoeft in te typen en dat de picklijsten, pakbonnen en facturen automatisch worden gemaakt. Ook de voorraad moet automatisch worden bijgewerkt.

2 juni 2014

Kom werken bij Picqer!

Picqer groeit hard. Op dit moment sluiten we meerdere magazijnen per dag aan, en dat aantal wordt elke week meer. Daarom zoeken we nog meer versterking voor ons team. Ben jij de PHP programmeur of support guru die we zoeken? Bekijk onze vacatures!

21 mei 2014

Lancering Picqer Kennisbank

Vandaag lanceren we de nieuwe Picqer Kennisbank. Op deze site vind je antwoord op vele vragen die je over Picqer kunt hebben. Om nieuwe gebruikers sneller op weg te helpen en voor bestaande gebruikers om nieuwe dingen te leren. We starten met al 40 artikelen en we zullen deze wekelijks aanvullen met nieuwe onderwerpen.

Picqer Kennisbank
12 mei 2014

Vertraagde import webshopbestellingen van 12 mei opgelost

Vandaag, maandag 12 mei, hebben we behoorlijke vertraging gehad bij het importeren van webshopbestellingen. In sommige gevallen liep de vertraging op tot wel 5 uur. Dit is uiteraard niet de bedoeling.

Oorzaak van het probleem

De vertraging ontstond door een samenloop van omstandigheden. De afgelopen dagen zijn er veel nieuwe webshopkoppelingen toegevoegd. Daardoor liepen we eerder dan verwacht tegen bottlenecks aan in onze infrastructuur.

Directe oplossing

We hebben direct actie ondernomen en een aantal tijdelijke wijzigingen in Picqer aangebracht om dit voor nieuwe bestellingen te voorkomen. Helaas konden we bestellingen die al vertraging hadden niet versnellen. Nieuwe bestellingen worden nu snel geïmporteerd en de achterstand die we eerder vandaag hadden is inmiddels ingelopen.

Toekomst

Om de groei bij te kunnen houden werken we de laatste weken al aan het verbeteren van de structuur van de webshopkoppelingen. We blijven doorgaan met die ontwikkelingen om Picqer in de toekomst snel en stabiel te houden.

Uiteraard blijven we de komende dagen de webshopkoppelingen extra goed in de gaten houden.

Sorry

Onze excuses voor de vertraging die we vandaag hebben gehad. Heb je nog vragen of ervaar je nog problemen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Picqer nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws direct in je inbox.

Inschrijven nieuwsbrief

White paper downloaden

Download het white paper "Zo mag jouw magazijn er zijn", met 17 tips voor het inrichten van je webshop magazijn.

Download white paper

Vragen over Picqer?

Heb je naar aanleiding van onze blog een vraag over je magazijn of over Picqer? Ons team zit voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Stel je vraag