Picqer blog

Met tips voor je magazijn, updates over Picqer en kijkjes achter de schermen.

19 augustus 2014

Supersnel je voorraad wijzigen en meer

Niet elke voorraadwijziging in je magazijn is het gevolg van een bestelling of een inkoop. Om op die andere momenten voorraadwijzigingen makkelijker te maken hebben we iets nieuws: "Snelle voorraadwijziging"

Met deze nieuwe functie kun je supersnel voorraad toevoegen of verwijderen van je magazijn en voorraad verplaatsen tussen verschillende magazijnen. Selecteer je magazijn en scan vervolgens alle producten die je wilt toevoegen, verwijderen of verplaatsen. Picqer doet automatische de juiste voorraadboekingen voor je. Nog minder reden om je voorraad niet accuraat te hebben!

Introductievideo Snelle voorraadwijziging

30 juli 2014

We gaan verhuizen!

Het team van Picqer gaat verhuizen. Vanaf 1 augustus zitten we in dit prachtige pand in het historische centrum van Doesburg. Op 150 meter van het oudste café van Nederland, als dat maar goed gaat. :)

Picqer kantoor Doesburg

Ruimte voor groei

Vanuit dit mooie rijksmonument hebben we de komende tijd genoeg ruimte voor ons snel groeiende team. (Heb je de vacatures gezien?) Ook hebben we nu ruimte om grotere groepen klanten uit te nodigen voor productpresentaties.

Geschiedenis

Het pand kent als rijksmonument een rijke geschiedenis. In de laatste jaren is het gebruikt als ondernemershuis het 'Hanzehuys' en daarvoor vele jaren als bank. De grote kluis in de kelder herinnert daar nog aan. Het gebouw staat aan de bekende Koepoortstraat, waar ook De Waag en het gemeentehuis gevestigd zijn.

Je bent welkom

Nieuwsgierig naar hoe het er van binnen uitziet? Je bent altijd welkom om een kopje koffie te komen drinken. Neem contact met ons op voor een afspraak en dan geven we je graag een kijkje achter de schermen.

25 juli 2014

Grote en kleine updates in Picqer

Deze week hebben we een grote update van Picqer doorgevoerd. Aan de update hebben we een half jaar gewerkt en toch merk je er als gebruiker niet direct iets van. Het is een technische update van de manier van opslaan van gegevens in de database, terwijl Picqer zelf gelijk gebleven is.

Maar door deze noodzakelijke wijziging kunnen we nu sneller en veiliger nieuwe functionaliteit aan Picqer toevoegen. De komende maanden zul je zeker merken dat we meer en sneller updates doorvoeren.

Kleine updates

Gelukkig hebben we ook updates gedaan die je wel merkt. :) We hebben veel kleine wijzigingen doorgevoerd en fouten opgelost die het werken met Picqer nog fijner maken. Veel daarvan zijn gebaseerd op feedback van jullie.

2 juli 2014

Vinger aan de pols: nieuwe rapporten in Picqer

Om je onderneming af en toe bij te sturen heb je cijfers nodig. Cijfers over je producten, je voorraad en over je klanten. Om te zorgen dat je nog beter de vinger aan de pols kunt houden, hebben we vandaag het aantal rapporten verdubbeld. Ook hebben we de bestaande rapporten uitgebreid.

Rapporten in Picqer

Tijd dus om de rapportages van Picqer eens onder je aandacht te brengen. Hierbij de rapportages die sinds vandaag in Picqer beschikbaar zijn:

19 juni 2014

Magazijn tip 5 en 6: Typ nooit iets over en gebruik een WMS

Elke week geven we je tips over hoe je als magazijn-nieuweling je magazijn kunt inrichten. Onder andere tips over de structuur, automatisering en fysieke inrichting van je magazijn. Vandaag deel 5 in de categorie automatisering.

Tip 5: Typ nooit iets over

Als je een webshop hebt vult je klant al het adres en de hele bestelling in. Dat betekent dat je nooit adresgegevens of productinformatie moet hoeven overtypen. Ook niet voor een verzendlabel of voor een factuur. Dat is zonde van de tijd.

Koppel alle systemen die je gebruikt aan elkaar zodat gegevens automatisch worden overgenomen. Als je aan de slag gaat met automatiseren, stel dan de eis dat je (bijna) nooit gegevens moet hoeven overtypen.

Heb je ook bestellingen die per e-mail of telefoon worden doorgegeven? Zorg dan dat je deze eenvoudig maar 1 keer hoeft in te typen en dat de picklijsten, pakbonnen en facturen automatisch worden gemaakt. Ook de voorraad moet automatisch worden bijgewerkt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Picqer nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws direct in je inbox.

Inschrijven nieuwsbrief

White paper downloaden

Download het white paper "Zo mag jouw magazijn er zijn", met 17 tips voor het inrichten van je webshop magazijn.

Download white paper

Vragen over Picqer?

Heb je naar aanleiding van onze blog een vraag over je magazijn of over Picqer? Ons team zit voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Stel je vraag