Picqer blog

Met tips voor je magazijn, updates over Picqer en kijkjes achter de schermen.

10 april 2014

Magazijn tip 2: Rond elke bestelling in één keer helemaal af

De komende weken geven we je vele tips over hoe je als magazijn-nieuweling je magazijn kunt inrichten. Onder andere tips over de structuur, automatisering en fysieke inrichting van je magazijn. Vandaag deel 2 in de categorie structuur.

Tip 2: Rond elke bestelling in één keer helemaal af

Soms lijkt het handig om alles in batches te doen: eerst alle picklijsten uitprinten, dan alle producten uit de schappen halen, dan alles in de doos doen en pas op het einde van de dag alle verzendetiketten maken.

Helaas is het – zeker in kleine magazijnen – een schijngevoel van efficiëntie. Je hebt vaak dezelfde producten en dozen meerdere keren in je handen en je hebt meer ruimte nodig om lopende bestellingen uit te stallen. Ook moet je elke keer dezelfde picklijst lezen om te kijken wat er moet gebeuren. Die herhaling van stappen en onnodige verplaatsingen zorgen ervoor dat je meer tijd verliest dan het werken in batches oplevert.

27 maart 2014

STOQ.com ‘Door Picqer kunnen we de belofte aan onze klanten nakomen’

STOQ interieur webshopsBij de zoektocht van e-commercebedrijf STOQ.com naar een nieuw warehouse management systeem stonden drie aspecten voorop: actief voorraadbeheer, goede technische ondersteuning richting de webshops en de sterke voorkeur voor een WMS in de cloud. De online voorraadbeheersoftware van Picqer is hét antwoord in de zoektocht van STOQ.com.

Patrick Peskens, Operational Manager bij STOQ.com:

Voordat we Picqer binnen STOQ.com implementeerden pickten we de orders voor de webshops geheel handmatig. Voor elke order werd een apart Excelsheet aangemaakt. Deze werkwijze was zeer (kosten-) inefficiënt en bovendien foutgevoelig. De switch naar een extern warehouse was voor ons het moment om het voorraadbeheer geheel te automatiseren.

26 maart 2014

Magazijn tip 1: Zorg dat iedereen het proces kent

De komende weken geven we je vele tips over hoe je als magazijn-nieuweling je magazijn kunt inrichten. Onder andere tips over de structuur, automatisering en fysieke inrichting van je magazijn. Vandaag deel 1 in de categorie structuur.

Tip 1: Zorg dat iedereen het proces kent

In veel kleine magazijnen zie je dat er één iemand is die alles weet en alles kan, terwijl de rest alleen maar specifieke opdrachten krijgt. Dit is vaak een bron van stress en problemen. De allesweter wordt continu gestoord met onnodige vragen en de rest is veel minder productief omdat ze niet het volledige proces kennen. Om nog maar te zwijgen over wat er gebeurt bij ziekte van de allesweter.

13 maart 2014

Retouren in Picqer

In de update van deze week gaat weer een vaak gehoorde wens in vervulling: makkelijk retouren verwerken.

Het is nu mogelijk om negatieve aantallen in te voeren in een bestelling. Daardoor kun je bestellingen die retour komen ook als een bestelling verwerken. Negatieve aantallen zie je dan terug op de picklijst zodat ze het in het magazijn kunnen controleren en ze op de goede manier in de voorraadgeschiedenis terecht komen.

Ook het ruilen van een product kun je op deze manier eenvoudig verwerken in Picqer. Door een bestelling aan te maken met het te ruilen artikel als -1 en het alternatieve product met een positief aantal te vermelden, kun je snel en overzichtelijk het ruilen van een product verwerken.

17 februari 2014

Meer flexibiliteit in nieuwe versie Picqer

Misschien heb je het al gemerkt: we hebben vandaag de eerste grote update van Picqer in 2014 gelanceerd. In deze update hebben we veel lang gekoesterde wensen vervuld. De grootste wijzigingen zijn dat je picklijsten en bestellingen terug kunt draaien en dat je opmerkingen kunt plaatsen.

Picklijsten terugdraaien

Soms sluit je per ongeluk te vroeg een bestelling af of geeft de klant een last-minute wijziging door. Voor vandaag was het omslachtig om dat in Picqer weer recht te zetten. Maar we hebben er de afgelopen weken hard aan gewerkt zodat het vanaf nu super makkelijk is.

Vanaf vandaag kun je picklijsten weer 'terugdraaien'. Dat kan zowel met openstaande als met gesloten picklijsten. Als je al producten gepickt hebt dan worden deze weer bij je voorraad opgeteld. Vervolgens worden alle producten weer als backorders aangemaakt en de picklijst verwijderd. Daardoor kun je bijvoorbeeld 2 picklijsten van de zelfde bestelling terugdraaien en daarna 1 nieuwe picklijst maken met alle producten daarop.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Picqer nieuwsbrief en ontvang elke paar weken het laatste nieuws direct in je inbox.

> Inschrijven nieuwsbrief

Vragen over Picqer?

Heb je naar aanleiding van onze blog een vraag over je magazijn of over Picqer? Ons team zit voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

> Stel een vraag