Start met de Picqer app

Picqer is onze mobiele app. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Bekijk de blog over de lancering

Installeren

Download de app in de app store:

Vereisten

We ondersteunen verschillende toestellen en barcodescanners. Bekijk de ondersteunde systemen.

Inloggen met subdomein

Tijdens het inloggen vul je bij het "subdomain" veld het eerste deel van de URL in, waarmee je ook inlogt op Picqer web. Dus als je URL “mijnshop.picqer.com" is, vul je hier “mijnshop” in.

Inloggen met subdomein - Picqer app

Batches overzicht

Op de batches pagina vind je alle openstaande batches. Bij elke batch zie je hoeveel producten deze bevat en of het een singles batch is of niet. Wanneer alle producten uit de batch zijn verzameld kleurt het aantal producten groen.

Op dit moment kan je alle batches met de “Singles” aanduiding in de app verwerken.

Overzicht van batches - Picqer app

Batch aanmaken

Je maakt een nieuwe batch aan door bovenaan op het plusje te klikken. Er verschijnt een overzicht van de presets om batches mee aan te maken.

Heb je nog geen presets aangemaakt? Ga dan naar Batch maken en klik rechtsonder op Beheer presets in Picqer web om deze aan te maken.

Je ziet bij elke preset hoeveel picklijsten eraan voldoen. Je maakt vervolgens een singles batch aan door te klikken op de gewenste preset met de “Singles” aanduiding.

Singles batch verwerken

Klik op een singles batch om deze te picken. Je kan vervolgens op 3 manieren beginnen:

• Klik op “Start"
  • Open een willekeurig product door erop te klikken
  • Scan een willekeurig product met de barcodescanner

Detail weergave van een batch - Picqer app

In alle gevallen opent het product detail scherm. Hierin vind je de locatie, productcode, productcode van de leverancier en de barcode(s) van het product. Ook kan je de eventuele afbeelding van het product vergroten.

In het product detail scherm kan je het product scannen of handmatig het aantal ophogen of verlagen. Als je klikt op “Pick alles” dan wordt in 1 keer het complete aantal gepickt. Dat kan handig zijn wanneer je grote aantallen moet picken van hetzelfde product.

Wanneer het juiste aantal is gepickt, verschijnt de knop “Volgende product”. Zo doorloop je de hele batch, totdat deze compleet is gepickt.

Je kan ook een product overslaan of terug gaan naar het vorige product, door op de pijltjes onderaan het scherm te klikken.

Wanneer je de hele batch hebt verzameld, kan je deze verder afhandelen en verzenden via Picqer web.

Batch product weergave - Picqer app