Het Nieuwe Frisse Picqer

Elke week voeren we kleine en middelgrote wijzigingen door in Picqer. Maar eens in de zoveel tijd zit er ook een hele grote tussen. Dit is het moment voor de volgende grote verandering: Het Nieuwe Frisse Picqer.

De nieuwe versie lanceren we op 1 maart. Hieronder vind je de belangrijkste nieuwtjes.

Schermafbeelding het nieuwe frisse Picqer Schermafbeelding van een picklijst in het nieuwe Picqer

Frisse structuur

In deze nieuwe versie hebben we de structuur van navigeren aangepast. Door een nieuw menu en kruimelpad kun je sneller navigeren en is het duidelijker waar je in Picqer bezig bent.

De hele interface is moderner en rustiger geworden. Daardoor is informatie overzichtelijker en maak je minder fouten. En het ziet er volgens ons gewoon mooier uit.

Nieuwe functionaliteit

Naast de visuele en interface veranderingen, hebben we ook functionaliteit verbeterd en toegevoegd. In totaal meer dan 150 verbeteringen! Echt te veel om op te noemen dus.

De belangrijkste zijn te vinden bij de bestellingen en de picklijsten. Ook werkt Picqer sneller en beter op mobiele apparaten.

Picklijsten

Alles wat met picklijsten te maken had, hebben we opnieuw ontworpen. Daar zijn de veranderingen dus het grootst. Maar wat is het mooi geworden! :)

Bij picklijsten hebben we de standaard volgorde van werken veranderd. Vanaf nu pick je eerst de producten, dan maak je de zending aan, vervolgens maak je de factuur en tot slot sluit je handmatig de picklijst af. Picklijsten worden niet meer automatisch gesloten als je alle producten hebt gepickt. Dit biedt meer vrijheid in de manier waarop je picklijsten gebruikt.

Deze nieuwe volgorde wordt aangegeven met de voortgangs-actiebalk bovenaan de picklijst. Zo hoef je nooit meer na te denken over de volgorde en kun je het nieuwe medewerkers extra snel uitleggen.

Het gebruik van barcodes is sneller en makkelijker geworden. Alle picklijsten hebben nu rechts bovenin een barcode. Op elke pagina in Picqer kan je die code scannen en de picklijst verschijnt direct in beeld. Je kan dan direct de barcodes van je producten scannen, Picqer herkent de producten automatisch.

Bekijk de videorondleiding over de nieuwe picklijsten op YouTube.

Bestellingen

Als je een nieuwe bestelling maakt kan je direct een nieuwe klant aanmaken, inclusief het adres van de klant. Ook is het aanmaken van een nieuwe bestellingen op de verschillende manieren nu consistent. Geen onverwachte schermen meer dus!

Mobiele apparaten

Picqer had al een aangepaste layout op de iPhone en iPad, maar de nieuwe versie is volledig responsive en werkt dus op alle verschillende schermgroottes. Ook zorgen de wijzigingen bij de picklijsten ervoor dat het picken met een mobiel apparaat fijner en sneller is. Helemaal in combinatie met een barcodescanner.

*Videorondleiding door het nieuwe Picqer*

Lancering op 1 maart, nu al beschikbaar

De nieuwe versie van Picqer lanceren we op zondag 1 maart 2015. Je hoeft daarvoor niets te doen. Als je vanaf 1 maart inlogt werk je direct in de vernieuwde Picqer.

Omdat het zo’n grote wijziging is, kun je de nieuwe versie nu al proberen. Zo sta je op 1 maart niet voor verrassingen.

Als je nu inlogt op Picqer zie je op je dashboard een knop die je naar Het Nieuwe Frisse Picqer brengt. Deze versie werkt met dezelfde gegevens en je kan daarin dus al gaan werken.

Lang aan gewerkt

We hebben maanden aan deze nieuwe versie gewerkt en we zijn erg blij met het resultaat. De nieuwe interface is noodzakelijk voor een aantal wensen die we voor 2015 hebben. Je kunt dus een hoop nieuwtjes verwachten in 2015!

Heb je vragen over de nieuwe Picqer of tips en suggesties? Laat het ons dan weten op support@picqer.com.