Automatisch printen instellen

Als je honderden verzendlabels en pakbonnen per dag moet printen, wil je niet dat er per keer een print pop-up komt. Daarom kan je met Picqer "Automatisch Printen". Picqer print direct pakbonnen of verzendlabels uit op het moment dat je ze aanmaakt.

Per gebruiker kan je instellen welke printer gebruikt moet worden voor elk type document. Daarmee kan je bijvoorbeeld per paktafel aparte printers gebruiken.

Wat kan automatisch geprint worden?

Per type kan je instellen of ze automatisch geprint moeten worden en op welke printer.

Verzendlabels
Deze worden geprint nadat je een zending aanmaakt.

Picklijsten
Deze worden geprint als er een nieuwe is gemaakt. Bijvoorbeeld na het sluiten van een bestelling of na het verwerken van backorders.

Pakbonnen
Deze worden geprint als de picklijst is afgesloten.

Productlabels
Deze kan je printen vanuit de productpagina of vanuit een inkoopbestelling.

Locatielabels
Deze kan je printen vanuit de locatiepagina.

PrintNode

Voor het automatisch printen gebruiken we een klein programmatje dat je op een Windows of Mac computer installeert in je magazijn. Het programma dat we hiervoor gebruiken heet PrintNode.

Op welke computer installeren?

Je installeert PrintNode op de computer die kan printen op de gewenste printers. Als je USB printers gebruikt die aan de computer van de paktafel zijn gekoppeld, dan installeer je PrintNode op deze computer.

Je kan PrintNode op meerdere computers tegelijk installeren, alle printers van de verschillende computers zijn in Picqer te gebruiken.

Account aanvragen

Let op: omdat het gebruik van PrintNode inclusief is bij je Picqer abonnement, vraag je een PrintNode account bij ons aan. Je hoeft niet jezelf te registreren bij PrintNode.

PrintNode installeren

Vraag je PrintNode account aan via info@picqer.com

Op de computer waar je PrintNode wilt installeren, download PrintNode. Je kiest daar voor PrintNode voor Windows of voor Mac.

De volgende stappen beschrijven het installeren van PrintNode op Windows 10 (in het Engels).

Open het zojuist gedownloade bestand. Je krijgt de volgende pop-up:

PrintNode step 1

Klik op Yes

De volgende stappen kan je allemaal met de standaard instellingen doorklikken.

PrintNode step 2

PrintNode step 3

PrintNode step 4

Let op: Bij het scherm hieronder niet de Windows Service activeren. Daarmee kan je niet de goede instellingen selecteren voor verzendlabels.

PrintNode step 5

PrintNode step 6

PrintNode step 7

PrintNode is nu succesvol geïnstalleerd.

Na het klikken op 'Finish' van de installatie opent PrintNode zelf. Hier wordt gevraagd om je e-mailadres en wachtwoord. Dit zijn de inloggegevens van PrintNode die je van ons ontvangen hebt.

PrintNode step 8

Als het inloggen gelukt is, verdwijnt PrintNode naar de achtergrond.

Je kan in Windows rechts onderin (bij de tijd) zien dat PrintNode draait. Vaak verborgen achter het pijltje omhoog.

PrintNode step 9

Om PrintNode te openen, klik op het pijltje omhoog. Vervolgens zie je de oranje cirkel van PrintNode. Klik met de rechter muisknop op het PrintNode icoon, en kies voor Open PrintNode.

Nu verschijnt dit scherm, waar je de status van PrintNode op deze computer kan zien. Ook zie je hier onder welke naam deze computer bekend is bij PrintNode.

PrintNode step 10

Printers kiezen

Nu je PrintNode op de computer hebt geïnstalleerd, herkent Picqer de printers die op de computer zijn aangesloten.

Ga in Picqer naar Instellingen > Automatisch Printen

Hier hebben wij al je PrintNode API Key ingevuld en kan je per documenttype een printer selecteren.

Printers selecteren

Staat je zojuist geïnstalleerde computer nog niet in de lijst? Klik dan rechts bovenin op 'Ververs printerlijst'.

Ververs printers

Dit haalt opnieuw de beschikbare computers en printers van PrintNode op.

Zebra printers

Gebruik je Zebra printers met Picqer? Installeer deze printers dan volgens dit stappenplan.

De papierinstellingen komen bij Zebra namelijk nogal nauw. Als je niet dit stappenplan gebruikt, kunnen je labels te slechte kwaliteit hebben om bij vervoerders te verwerken.

Duurt het printen lang?

Normaal gesproken wordt een printopdracht binnen 1 seconde doorgegeven aan je computer/printer. Hoe snel het document uit de printer komt heeft te maken met de snelheid van de computer en printer.

Mocht het consequent langer dan 10 seconden duren, dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Neem dan contact met ons op zodat we je kunnen helpen de oorzaak te vinden.