Hoe werkt automatisch printen?

Met automatisch printen kan Picqer nieuwe picklijsten, pakbonnen en verzendlabels direct en automatisch uitprinten.

Automatisch printen is beschikbaar vanaf het Team pakket.

Wanneer wordt er geprint?

• Picklijsten worden geprint zodra deze aangemaakt worden. Bijvoorbeeld na het sluiten van een bestelling of na het verwerken van backorders.
  • Pakbonnen worden geprint zodra een picklijst afgesloten wordt.
  • Verzendlabels worden geprint direct nadat een zending aangemaakt is.
In de meeste gevallen wordt je document binnen één tot enkele seconden geprint. Dit is afhankelijk van de drukte bij Picqer, PrintNode, je computer en je printer. Duurt het langer? Dan kan het zijn dat je computer of printer niet optimaal is ingesteld. Neem dan contact met ons op.

PrintNode

Voor automatisch printen maken we gebruik van PrintNode. Dit is een klein programma dat je op Windows of Mac kan installeren en zorgt voor de communicatie tussen Picqer en je printer.
  • Maak een account aan bij PrintNode
  • Ga in PrintNode naar het tabblad API en klik op “Make New API Key”; Geef een description op en kopieer de Username voor “API Version 3”
  • Ga in Picqer naar Instellingen > Printen en voeg hier de gekopieerde API key van PrintNode in
  • Download de software en installeer dit op de computer waar je printers op aangesloten zijn (je kan PrintNode ook op meerdere computers installeren met hetzelfde account)
  • Start de PrintNode software en log in met je gebruikersaccount van stap 1

Printers kiezen

In Picqer bij Instellingen > Printen kan je nu kiezen op welke printer de picklijsten, pakbonnen en verzendlabels geprint moeten worden. Je kan per type een andere printer selecteren, maar ook voor alle 3 dezelfde printer.

Printers per magazijn

Als je meerdere magazijnen hebt en je wilt picklijsten per magazijn op een andere printer geprint hebben, kan je bij het bewerken van een magazijn opgeven welke printer gebruikt moet worden. Dit overschrijft voor dat magazijn de algemene instelling.

Printers per gebruiker

Per gebruiker kan je ook overschrijven welke printer gebruikt moet worden voor het printen van pakbonnen en verzendlabels. Deze worden namelijk altijd door een gebruiker gegenereerd.
Ga naar Instellingen > Gebruikers > De gebruiker > Bewerk. Hier kan je instellen welke printer gebruikt moet worden voor pakbonnen en verzendlabels. Ook dit is niet verplicht, maar overschrijft de magazijn en algemene voorkeuren.