• Help
  • Webshops
  • Hoe voeg ik een Track & Trace nummer toe aan een e-mail die vanuit Magento verstuurd wordt?

Hoe voeg ik een Track & Trace nummer toe aan een e-mail die vanuit Magento verstuurd wordt?

Een zending moet door Picqer in twee stappen worden aangemeld bij Magento. In de eerste stap wordt de zending aangemaakt. Er wordt opgegeven welke producten verzonden moeten worden. In de tweede stap wordt het Track & Trace nummer toegevoegd aan de zending.

Magento verzend standaard een e-mail aan de klant, direct na de eerste stap. Doordat stap twee dan nog niet doorlopen is, bevat de e-mail geen Track & Trace nummer. Dit kan je middels onderstaande stappen oplossen.

Magento instellingen aanpassen in Picqer

1. Log in op je Picqer account.
  2. Ga linksonder naar 'Instellingen' en klik op 'Webshops'.
  3. Klik bij jouw Magento webshop rechtsboven op 'Bewerk'.
  4. Onder het kopje 'Configuratie' zet je de instelling 'Use tracking number workaround' op 'Yes' (voor een extra toelichting van deze instelling zie dit artikel).

Een nieuwe e-mail (template) maken

1. Log in bij Magento admin.
  2. Ga rechtsboven naar het tabblad 'System' en dan naar 'Transactional Emails'.
  3. Klik op '+ Add New Template'.
  4. Kies bij 'Template *', via het drop down menu, voor 'New Shipment'.
  5. Klik vervolgens op de oranje knop ‘Load Template’, zodat de inhoud van de template geladen wordt.
  6. Vul vervolgens de naam in van de nieuwe e-mail template bij 'Template Name *' (A). Voorbeeld voor een template name: Nieuwe zending inclusief Track & Trace nummer.
  7. Klik vervolgens rechts bovenin op 'Save Template'.

Herhaal stappen 3 t/m 7 voor de template met de naam 'New Shipment for Guest' (B).

Ruil de templates / sjablonen om

1. Log in bij Magento admin.
  2. Ga rechtsboven naar het tabblad 'System' en dan naar 'Configuration'.
  3. Klik links onder het kopje 'Sales' op 'Sales Emails'.
  4. Klik op het kopje 'Shipment', deze vouwt zich uit. Kies bij 'Enabled' voor 'No'.
  5. Klik vervolgens op het kopje 'Shipment Comments', deze vouwt zich uit. Kies bij 'Enabled' voor 'Yes'.
  6. Kies bij 'Shipment Comment Email Template' voor de naam van de e-mail die je net aangemaakt hebt (zie A).
  7. Kies bij 'Shipment Comment Email Tempate for Guest' voor de naam van de e-mail die je net aangemaakt hebt (zie B).
  8. Klik vervolgens rechts bovenin op 'Save Config'.

Als er vanuit Picqer een Track & Trace nummer naar jouw Magento shop wordt gepusht, ontvangt de klant in het vervolg een e-mail met een Track & Trace nummer van die zending.