Printer problemen oplossen

Er worden geen labels afgedrukt

1. Controleer of het programma PrintNode draait. Start bij twijfel het programma PrintNode op, wanneer deze al draait zal deze een melding geven. Aanhoudende timeout meldingen bij het inloggen kunnen worden veroorzaakt door de standaard HTTP library die wordt gebruikt.

HTTP library wijzigen

PrintNode gebruikt standaard de HTTP library 'Curl'. Bij aanhoudende timeout meldingen bij het inloggen kan het helpen om de HTTP library te wijzigen naar 'Requests'. Je kunt dit wijzigen door op het inlogscherm van PrintNode naar 'Network settings' te gaan.

2. Controleer of je op het juiste pakstation bent aangemeld en of deze correct geconfigureerd is. In Picqer zijn printers aan pakstations gekoppeld. Bekijk voor meer info Printers en Pakstations.
  3. Controleer of je wel via je browser kan afdrukken. Navigeer in Picqer naar Zendingen, open een willekeurig label met de Label knop en druk die af op de Zebra printer. Lukt dit niet, dan zit het probleem in de verbinding tussen je computer en printer en staat het los van Picqer.

Labels worden dubbel afgedrukt

Wanneer meer dan 1 gebruiker is ingelogd op de computer kan het zijn dat PrintNode voor elke gebruiker draait. Daardoor worden labels dubbel afgedrukt. Zorg dat er maar 1 gebruiker is ingelogd.

Labels worden scheef, of over 2 etiketten afgedrukt, of er volgen lege etiketten na elke print

Zebra printers herkennen soms niet goed hoe groot je etiket is of waar het ene etiket stopt en het andere begint. Dit herken je bijvoorbeeld aan scheve prints op de etiketten, wanneer er over meerdere etiketten afgedrukt wordt, of wanneer er lege etiketten volgen op afgedrukte labels. Je printer moet dan gekalibreerd worden. Bekijk hoe je de Zebra kalibreert: Zebra printerkalibreren (ZD420d/ZD421d)

De kwaliteit van de labels is niet goed

ZPL ondersteuning inschakelen

Wanneer je een Zebra printer hebt, ondersteunt deze ZPL. Dat is een speciale taal waarmee de printer aangestuurd kan worden. Zorg dat je ZPL ondersteuning aanvinkt in Picqer, bij Instellingen > Printers. Klik op Bewerk achter de juiste printer en zet ZPL ondersteuning op Ja.

Snelheid en densiteit controleren (Windows)

Open Configuratiescherm en kies voor Apparaten en Printers weergeven. Klik met de rechtermuisknop op de Zebra printer en kies voor Voorkeursinstellingen. Stel het volgende in:

• Snelheid: 2
  • Densiteit: 5

Het formaat van de labels is niet goed

Soms worden labels niet goed afgedrukt, bijvoorbeeld te klein of gedraaid. Controleer onderstaande items.

Windows: Labelformaat instellen

Open Configuratiescherm en kies voor Apparaten en Printers. Klik met de rechtermuisknop op de Zebra printer en kies voor Voorkeursinstellingen. Kopieer onderstaande instellingen:

Voorkeursintellingen voor Zebra printer Voorkeursinstellingen voor Zebra printer

Windows: PrintNode als service geïnstalleerd

Mogelijk is PrintNode incorrect geïnstalleerd. Tijdens de installatie wordt gevraagd om PrintNode als Windows Service te installeren door middel van een vinkje. Deze mag niet aangevinkt worden.

Navigeer naar http://localhost:8888. Zie je een site met rechtsboven de PrintNode versie, dan is PrintNode als service geïnstalleerd en dien je PrintNode opnieuw te installeren zonder het vinkje aan te zetten.

Mac: Labelformaat instellen

De grootte van het label dient in PrintNode ingesteld te worden. Start PrintNode op, of open deze vanuit de bovenbalk naast je tijd (rond icoon). Ga naar de tab Printers. Stel bij de juiste printer het volgende in:

• Page width (inch): 4.02
  • Page height (inch): 5.98