Printers en pakstations

Picqer kan automatisch documenten en labels voor je printen. Bijvoorbeeld een verzendlabel en een pakbon zodra je de picklijst hebt afgerond, maar ook labels voor je producten of locaties.

Pakstations

Per pakstation stel je in welke printers worden gebruikt. Elke gebruiker kan eenvoudig aangeven op welke pakstation die aan het werk is.

Als gebruiker zie je het huidige pakstation door rechts bovenin op je naam te klikken. Als je op het pakstation klikt kan je eenvoudig wijzigen van pakstation.

Pakstation selecteren

Pakstation toevoegen

Pakstations beheer je onder Instellingen > Printers. Voordat je een pakstation kan toevoegen moet je een printer hebben toegevoegd, zie het kopje "Printers toevoegen".

Pakstation toevoegen

Per pakstation kan je de printer kiezen voor pakbonnen, verzendlabels (A6), verzenddocumenten (A4) en product- en locatielabels.

PrintNode

Om de printers fysiek aan te sturen gebruiken we PrintNode. Dit is een programma dat je op je Windows of Mac computer installeert en aan ons alle printers doorgeeft die aan die computer gekoppeld zijn. Al deze printers kan je in Picqer kiezen bij het toevoegen van een printer.

Je kan PrintNode op meerdere computers tegelijkertijd geïnstalleerd hebben, alle printers van al die computers worden kiesbaar in Picqer.

Lees hoe je PrintNode installeert

Printers toevoegen

Elke printer die je wilt gebruiken voeg je toe aan Picqer. Dit doe je bij Instellingen > Printers.

Printer toevoegen

Selecteer de printer van je computer die je wilt gebruiken. Je kan de printer zelf een naam geven zodat je de printer kan herkennen.

Dan geef je het papierformaat op. We gebruiken A6 labelprinters voor verzendlabels, A4 printers voor picklijsten, pakbonnen en verzenddocumenten, en je kan zelf een papierformaat opgeven voor labels voor producten en locaties.

Migratie vanaf 'Automatisch printen'

Op 28 februari 2019 introduceren we de nieuwe pakstations functionaliteit. Voorheen selecteerde je een printer per magazijn en per gebruiker. Deze gebruikers en magazijnen hebben we omgezet naar pakstations. Deze pakstations hebben de naam van het magazijn of gebruiker waarvan de instellingen zijn overgenomen.

Als je per magazijn een printer ingesteld had voor picklijsten, hebben we dit omgezet naar een Regel om op basis van het magazijn de printer te selecteren.

We tonen nu niet meer alle printers die in je computer beschikbaar zijn. Deze voeg je nu toe als printer in Picqer, waarna je de printer kan gebruiken.

Picklijsten automatisch printen

Wil je picklijsten automatisch printen? Je kan hiervoor de printer selecteren onderaan het overzicht van printers.

Picklijst printer selecteren