Problemen met labels printen -maart/april 2021

Een Windows update van maart 2021 geeft problemen met sommige printers (Zebra, Datamax en anderen) in combinatie met PrintNode. Hierdoor worden de labels niet of in slechte kwaliteit afgedrukt.

Snelle oplossing

Wijzig in PrintNode de printing engine van Engine6 naar Engine4.

Dit doe je zo:

• Klik met je rechtermuisknop op het PrintNode icoon.
  • Kies "Open PrintNode", je krijgt nu de instellingen te zien.
  • Ga naar het tabblad "Printers" en pas rechtsboven de engine aan.
  • Klik rechtsonder op "Ready" om de gewijzigde instelling op te slaan.

printing engine wijzigen

Structurele oplossing

Microsoft heeft op 18 maart een nieuwe update uitgebracht waarin dit probleem verholpen is. Ga naar Settings > Update & Security > Windows Update. Bij de optionele updates vind je deze nieuwe versie. Als je deze update niet direct kan uitvoeren, raden we aan om de printing engine te wijzigen en op een later moment Windows te updaten.