Hoe werken verzendnotificatie e-mails?

Picqer kan automatisch een e-mail sturen naar je klant als een picklijst gesloten is, dit is de verzendnotificatie. Daarmee kan je de klant direct op de hoogte stellen van de verzending, ongeacht je bronsysteem.

Zo werkt het

• Per template kan je instellen of er een verzendnotificatie verstuurd moet worden. Deze worden verstuurd zodra je de picklijst sluit.
  • Verzendnotificaties worden alleen verstuurd wanneer er een geldig e-mailadres is ingevuld bij de bestelling.
  • Er wordt 1 mail per picklijst verstuurd. Bij meerdere picklijsten voor 1 bestelling worden er dus meerdere mail verstuurd over deze bestelling.
  • De mail heeft een standaard vormgeving, maar je kan de tekst aanpassen en je eigen logo toevoegen via Templates.

Dynamische tekst

Je kan placeholders plaatsen tussen dubbele accolades. Die worden door Picqer vervangen met data uit de bestelling, picklijst of verzending.

Voorbeeld

Beste {{ delivery_address.name }},
wordt
Beste Ewout Arink,

Beschikbare placeholders

• picklist.idpicklist
  • picklist.picklistid Zichtbare nummer van de picklijst in Picqer, zoals P2016-1016
  • picklist.idwarehouse
  • order.idorder
  • order.orderid Zichtbare nummer van de bestelling in Picqer, zoals O2016-1029
  • order.reference Referentie van de klant of van de bestelling uit het bronsysteem
  • order.webshop_id Bestelnummer van de webshop (alleen beschikbaar als bestelling uit webshop komt)
  • delivery_address.name
  • delivery_address.contactname
  • delivery_address.address
  • delivery_address.address2
  • delivery_address.zipcode
  • delivery_address.city
  • delivery_address.country 2-letter ISO code van het land, bijvoorbeeld "NL"
  • telephone
  • emailaddress
  • order.created_at Datum en tijd van aanmaken van de bestelling
  • company.name Bedrijfsnaam van je Picqer account
  • status_page_url URL van de Publieke Statuspagina
  • products.count Aantal productregels voor deze picklijst/verzending
  • products.sum Aantal producten voor deze picklijst/verzending
  • products.products Lijst (array) van producten/verzending
    • idproduct
    • productcode
    • name
    • amount Aantal verzonden producten
  • has_shipment true/false of er een shipment aanwezig is, is false als een picklijst wordt gesloten zonder dat er een zending is aangemaakt in Picqer
  • shipment.idshippingprovider
  • shipment.providername Naam van de shippingprovider die je zelf in Picqer hebt opgegeven
  • shipment.public_providername De officiële naam van de pakketdienst, zoals "PostNL"
  • shipment.trackingcode Trackingcode van de pakketdienst
  • shipment.trackingurl Link naar publieke trackingpagina van de pakketdienst
  • single_shipment true/false Of de hele bestelling in 1 keer is verstuurd, dan true. False als de bestelling opgesplitst is in meerdere picklijsten en de klant dus meerdere leveringen krijgt.

Condities

Wil je nog een stap verder gaan? Gebruik condities, om afhankelijk van de status van de bestelling andere tekst in de mail weer te geven.