Voorraad per locatie importeren

Je kan in één keer meerdere voorraadwijzigen in Picqer uitvoeren met de Excel importeer voorraad functie.

Voorraad per locatie is een nieuwe functionaliteit dat in stappen uitgerold wordt. Mogelijk heb je nog geen toegang tot deze functionaliteit.

Voorraad importeren

Het is via de Producten pagina via Import/Export mogelijk om voorraad te importeren.

Hiervoor heb je een juist opgemaakt Excel bestand nodig, bekijk dit support artikel om te lezen waar deze aan moet voldoen.

Instellingen voorraad importeren

Bij het importeren van voorraad in Picqer zijn er een aantal instellingen waaruit je kan kiezen. Hier zullen wij deze instellingen uitleggen.

Methodes

De methode geeft aan hoe de voorraad wijziging wordt uitgevoerd. Hierbij zijn de keuzes om de voorraad te overschrijven, verhogen en verlagen.

Als je ervoor kiest om de voorraad te verlagen, hoef je geen negatieve waardes in te voeren in de Excel import. Bijvoorbeeld, als je 5 wilt afboeken vul je gewoon "5" in.

Strategie

De strategie geeft aan op welke voorraadlocatie de voorraadwijziging moet worden uitgevoerd. Hierbij zijn de keuzes om de voorraadlocatie uit het Excel bestand te gebruiken, Picqer een locatie te laten kiezen of de wijzigingen alleen toe te passen op "Geen specifieke locatie".

• Voorraad locatie uit het Excel bestand

Het is mogelijk om in het Excel bestand aan te geven op welke voorraadlocatie je de wijziging wilt uitvoeren. Hiervoor geef je per rij op wat de voorraadlocatie is op basis van de locatie naam. Per rij kan er maar 1 voorraadlocatie worden meegegeven. Als je voor meerdere locaties de voorraad wilt wijzigen, zal je hiervoor meerdere rijen toevoegen.

Het is ook mogelijk om locaties op te geven die nog niet zijn gekoppeld aan het product, wij zullen dan tijdens het importeren deze locatie automatisch koppelen.

• Picqer een locatie laten kiezen

Het is ook mogelijk om door Picqer een locatie te laten kiezen waarop de voorraadwijziging uitgevoerd moet worden. Dit wordt bepaald op basis van de volgende stappen:

1. Als er voorraad is op "Geen specifieke locatie", zullen we voorraadwijziging op "Geen specifieke locatie" doen.
    2. Als er maar 1 voorraadlocatie is gekoppeld aan het product, zullen we deze voorraadlocatie gebruiken.
    3. Als er meerdere voorraadlocaties zijn gekoppeld, zullen we deze sorteren op basis van meeste voorraad en/of een locatie niet een bulk locatie is. Vervolgens zullen we de eerste locatie gebruiken.

Bij de voorvertoning van de import zullen we tonen op welke voorraadlocatie we de wijziging gaan uitvoeren.

• Wijzigingen op "Geen specifieke locatie"

Het is ook mogelijk om alle voorraadwijzigingen uit te laten voeren op "Geen specifieke locatie". Je kan vervolgens gemakkelijk via het overzicht "Voorraad zonder locatie" de voorraad verplaatsen in Picqer.

Kunnen we je helpen?

Is je vraag niet beantwoord of heb je nog aanvullende vragen? We helpen je graag.

Stuur ons een bericht via Help en suggesties of mail naar support@picqer.com.