Hoe maak ik een Excel-bestand gereed om te importeren in Picqer?

Heb je al een bestand met alle klanten en/of producten, bijvoorbeeld in Excel? Importeer dit bestand dan in Picqer en je hoeft niets meer handmatig in te voeren. Dat scheelt je een hoop tijd en werk!

Het Excel-bestand gereed maken

Als je een Excel-bestand in Picqer importeert, is het van belang dat je het bestand eerst gereed maakt, anders kan het zijn dat de import niet lukt. Let daarom goed op de volgende punten:

• Hanteer maximaal 10.000 rijen. Als de import niet lukt, verminder het aantal dan tot 5.000 rijen.
  • Verwijder de volledige opmaak. Haal dus alle kleuren, lijnen en andere onnodige opmaak uit het bestand.
  • Vervang alle formules voor daadwerkelijke waardes.
  • Zorg ervoor dat de eerste rij van je bestand een koprij is met kolomnamen, anders kan je na het importeren niet de juiste kolommen koppelen aan de velden in Picqer.
  • Sla het document op als een xlsx (komma gescheiden) bestand.

Een nieuw Excel-bestand zonder opmaak

Heb je alle bovenstaande punten nagelopen, maar lukt de import nog steeds niet? Maak dan een nieuw bestand aan en plak daar al je gegevens in. Op deze manier kan je direct alle opmaak en formules uit je bestand halen. Een nieuw, correct bestand maak je als volgt:

• Selecteer alles in je huidige Excel-bestand.
  • Open een nieuw Excel-bestand.
  • Ga naar bewerken en kies voor 'plakken speciaal'.
  • Kies ervoor om alleen de waarden te plakken.
  • Alle formules en opmaak zijn nu verwijderd.
  • Sla het bestand op als xlxs en je bestand is klaar voor import.

Wil je weten hoe je een Excel-bestand importeert in Picqer? We hebben deze korte video gemaakt, waarin het wordt voorgedaan.