Picqer blog

Met tips voor je magazijn, updates over Picqer en kijkjes achter de schermen.

We gaan verhuizen!

16 November 2018 – door

Het is alweer 3 jaar geleden dat we met Picqer het huidige kantoor op de Meander in Arnhem introkken. Toen nog alleen de 2 oprichters Casper en Stephan, inmiddels zitten we hier met een team van 7. En na 2 interne verhuizingen werd het nu toch echt te krap voor ons.

Een mooi moment om op zoek te gaan naar een nieuw kantoor dat overeenkomt met onze visie en identiteit. En die hebben we gevonden. Tijd dus om in te pakken en te verhuizen!

Picqer gaat verhuizen naar nieuw kantoor

Tijd voor iets nieuws

We hebben goed kunnen groeien in het huidige pand, eerst met 1 en toen 2 kantoren. Maar met inmiddels 5 kantoren naast elkaar missen we het 'ons' gevoel.

Oud kantoor Picqer
De helft van de gang in ons huidige kantoor

En met nog meer teamleden op komst en het vooruitzicht van 6, 7 of 8 dichte kantoren werd het tijd om iets te creëren dat past bij het team: fris, modern en open.

Maar waar naartoe?

Je zou zeggen dat er voldoende keuze is met de "leegstand" van kantoren, maar in Arnhem viel dat tegen. In totaal waren er 7 panden die aan onze eisen op papier voldeden. Helaas misten ze bijna allemaal net iets waar we naar opzoek waren.

Uiteindelijk hebben we een pand gevonden dat precies bij onze wensen past: bereikbaar, open en de mogelijkheid om het in onze eigen stijl te verbouwen. En dit alles nog geen 250 meter van ons huidige kantoor vandaan!

nieuw kantoor Picqer panorama
Het nieuwe kantoor toen we de sleutel kregen

Rust, licht en transparantie

Er komt natuurlijk veel kijken bij het bedenken van een goede inrichting, vooral als het om een volledig lege ruimte gaat. Daarom besloten we de hulp in te schakelen van Rosanne Bommartini van Studio Groen+Schild om een moderne en aangename indeling te ontwerpen.

We wilde een transparante en gezellige omgeving waar we ons echt één team voelen, maar waar we toch rustig en geconcentreerd kunnen werken. Rosanne heeft na meerdere gezamenlijke sessies een prachtig kantoor ontworpen waar iedereen direct enthousiast van werd.

Zoals je op dit moodboard kan zien, bevat het nieuwe kantoor veel lichte en moderne tinten.

moodboard nieuw kantoor picqer
Moodboard nieuw kantoor

Rustige indeling

We willen zo veel mogelijk rust op kantoor, maar sommige teams telefoneren nou eenmaal zoals sales en support. Voor een zo groot mogelijk team-gevoel hebben we gekozen voor verschillende afgesloten kantoren met glazen wanden. Hierdoor voelt het kantoor open en transparant, zonder geluidsoverlast.

De kantoren voor sales en support zie je aan de bovenkant van de plattegrond. Een ander belangrijk deel van het kantoor gaat ook over "samen": de keuken linksboven, en het zitje en flexplekken rechtsonder.

plattegrond nieuw kantoor picqer
Plattegrond nieuw kantoor

Rustig open vloerplan

Linksonder hebben we gedeeltelijk een open vloerplan voor de overige functies. Hier gaan bibliotheek regels gelden, dus geen telefoon of overleggen. Om even met een collega te sparren of met een klant te bellen zijn er 2 concentratieplekken ingericht waar iedereen gebruik van kan maken. Deze staan in het midden van het kantoor.

Door de mix van rustige werkplekken met gezelligheid in de gezamenlijke ruimtes proberen we een combinatie te maken waar iedereen zijn beste werk kan doen en zich thuis voelt.

Bouw in volle gang

Op dit moment is onze aannemer Intermontage druk bezig om het kantoor klaar te maken voor onze intrek. Over enkele weken gaan we verhuizen. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in!

Verbouwing van nieuw kantoor picqer
De eerste week van de verbouwing

Het nieuwe jaar starten we in ons nieuwe kantoor op de Meander 601 in Arnhem.