Audit log

In Picqer worden wijzigingen en andere gebeurtenissen gelogd die te maken hebben met informatiebeveiliging, zoals toegang en persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld als de adresgegevens van een bestelling gewijzigd worden, er een export van klantgegevens gemaakt wordt of de inloggegevens van een gebruiker veranderen. Hiermee kunnen beheerders de informatiebeveiliging monitoren en onderzoek doen naar vermoedens van misbruik.

Audit log bekijken

Je kunt de audit log bekijken via Instellingen > Audit log. In dit scherm zie je een lijst van gebeurtenissen en details. Linksboven kan er met ‘Filters‘ gefilterd worden op gebeurtenis, gebruiker, API key en datum.

Audit log

Initiator

Een gebeurtenis kan verschillende initators hebben:

Gebruiker Als een gebeurtenis door een gebruiker is geïnitieerd, dan wordt de volledige naam van deze persoon getoond. Je kunt hier op klikken om naar de instellingen van deze gebruiker te gaan.
API key Als de Picqer API met een API key wordt gebruikt, dan is een gebeurtenis niet aan een specifieke gebruiker te koppelen. In dat geval wordt bij de gebeurtenis de naam van de API key getoond in de audit log.
Picqer Support Soms kom je er zelf niet helemaal uit en vraag je ons support team om mee te helpen. Als wij dan een aanpassing doen waarop de audit log van toepassing is, dan wordt er ‘Picqer Support` getoond.