B2C Europe koppelen

B2C Europe is hun API aan het uitfaseren. Daarom is het voor nieuwe klanten niet meer mogelijk zendingen via B2C Europe aan te maken. De koppeling is alleen nog actief voor bestaande B2C Europe gebruikers, zolang de oude koppeling nog werkt.

Picqer heeft ook een koppeling met B2C Europe. Hiermee kan je in direct in Picqer verzendlabels van B2C Europe aanmaken, zonder dat je adresgegevens hoeft over te typen.

De juiste inloggegevens van B2C Europe vraag je op bij je accountmanager. Ook zorgen zij dat alle producten die je bij B2C Europe afneemt, worden geactiveerd voor gebruik via de API.

Pakketdienst B2C Europe aanmaken

Ga naar Instellingen > Pakketdiensten. Klik nu op ‘+ Nieuwe pakketdienst’. Hier geef je zelf de naam voor deze koppeling en kies je de pakketdienst ‘B2C Europe’. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

B2C Europe toevoegen

Inloggegevens instellen

In het tweede scherm geef je de ‘Userid’ en het ‘wachtwoord’ op en geef je een naam aan de pakketdienst. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

Profiel toevoegen

In het derde scherm van Picqer kan je de profielnaam ingeven; dit is de naam waaronder deze verzending in Picqer wordt weergegeven. Vervolgens geef je de adresgegevens op en kies je de verzendmethode.

B2C Europe toegevoegd

Zodra je het profiel hebt toegevoegd, krijg je een overzicht van de pakketdienst. De B2C Europe koppeling is nu toegevoegd. Als je meerdere verzendprofielen wilt toevoegen, klik je rechts bovenin op '+ Verzendprofiel toevoegen'.

Collect Your Parcel

We hebben ook ondersteuning voor B2C's Collect Your Parcel. Lees hoe je CYP instelt.

Zending maken

Voor het aanmaken van een zending met een pakketdienst, verwijzen we je naar: Hoe maak ik een zending aan in Picqer?