CCV Shop koppelen

Wat doet de koppeling?

• Nieuwe bestellingen in CCV worden realtime in Picqer geïmporteerd
  • Bestellingen die je met Picqer verstuurt, worden automatisch als verzonden gemarkeerd in CCV
  • Voorraadwijzigingen in Picqer worden realtime in CCV bijgewerkt
  • Producten van CCV worden in Picqer geïmporteerd, inclusief foto's en huidige voorraad

CCV Shop voorbereiding

Zorg dat al je producten een ingevuld en uniek 'artikelnummer' hebben in CCV Shop. Op basis hiervan communiceren Picqer en CCV Shop onderling over het product.

Installeren vanuit de App Store

Ga in het onderhoudspaneel van CCV Shop naar de App Store en klik op Picqer in de "Groothandel / dropshipment / fulfilment" categorie.

Klik op 'Installeren'

In de pop-up met 'Start installatie' klik je onderin op 'Verder'

Let op: CCV Shop opent nu een pop-up met daarin Picqer, maar veel browsers blokkeren deze pop-up. Controleer rechts bovenin je browser of de pop-up geblokkeerd is en open hem daar handmatig.

In het scherm van Picqer geef je het subdomein van je Picqer account op (hetzelfde als waar je op inlogt)

Optioneel: als je nog niet bent ingelogd, vraagt Picqer nu om je gebruikersnaam en wachtwoord

Klaar! Je webshop is nu gekoppeld

Testmodus

Standaard wordt je webshop gekoppeld in testmodus: producten en bestellingen komen wel binnen in Picqer, maar we sturen geen verzendnotificaties of voorraadwijzigingen terug naar de webshop.

Zo kan je met een gerust hart testen of alles werkt.

Werkt alles? Wijzig dan in Picqer de opties "Stuur voorraadwijzigingen naar webshop" en "Stuur zendingen naar de webshop" naar "Ja".

Producten importeren

Nu je webshop goed gekoppeld is, importeert Picqer alle producten die nog niet in Picqer staan. Afhankelijk van het aantal producten in je webshop, kan dit de eerste keer enkele uren in beslag nemen.

Wil je later nog eens nieuwe producten in Picqer laten importeren? Dan kies je bij de webshop-instellingen in Picqer voor 'Importeer producten'. Picqer importeert dan alle producten die nog niet in Picqer staan.

Picqer importeert de volgende eigenschappen per product:

• Productcode
  • Naam
  • Barcode
  • BTW-groep
  • Kostprijs (VVP)
  • Prijs
  • Gewicht
  • Leverancier
  • Gekoppelde productvelden

Wanneer worden bestellingen geïmporteerd?

Bij de webshopkoppeling in Picqer zijn 3 opties om uit te kiezen:

• Importeer alle bestellingen (inclusief niet betaalde bestellingen)
  • Importeer alle bestellingen die verstuurd moeten worden (bijv. betaald en rembours)
  • Importeer alleen betaalde bestellingen

Als je alleen betaalde bestellingen importeert, zijn er de volgende opties:

• De bestelling heeft status 'nieuw': dan moet de betaalstatus ook op 'betaald' staan in CCV Shop.
  • De bestelling heeft status 'in progress': Picqer importeert deze status altijd. Bestellingen die bijvoorbeeld via de betaalmethode 'op rekening' worden betaald krijgen niet automatisch deze status. Deze zet je zelf door naar orderstatus 'in progress' of betaalstatus 'betaald' om in Picqer te importeren.

Zendingen

In CCV worden zendingen herkend, maar geen deelzendingen. Picqer stuurt alleen een track & trace bij de eerste zending mee.