Productvelden gebruiken

Bij het toevoegen van een product, vul je een aantal standaard velden in. Het kan natuurlijk voorkomen dat je extra productvelden wilt toevoegen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit doet.

Ga voor het toevoegen van een extra productveld naar Instellinge > Productvelden. Klik op ‘+ Nieuw productveld’ om een nieuw veld toe te voegen.

Geef het productveld een titel, kies voor een type veld en vul (afhankelijk van het type veld) de waarden in. Zorg ervoor dat elke waarde op een nieuwe regel begint; alles op dezelfde regel ziet Picqer namelijk als één waarde.

Het is ook mogelijk het nieuwe productveld weer te geven op diverse PDF's. Tot slot kan je ervoor kiezen er een verplicht veld van te maken, wat je altijd moet invullen bij het toevoegen van een product.

Klik na het invullen van alle gegevens op ‘Opslaan’. Het productveld is toegevoegd. Het toegevoegde productveld kan je altijd bewerken, of eventueel verwijderen.

Als je nu een nieuw product toevoegt aan Picqer of een bestaand product bewerkt, zie je onderaan het kopje ‘Extra velden’ staan. Hier staan de handmatig toegevoegde productvelden.

Productvelden importeren uit webshop

Bij je webshop-instellingen in Picqer zie je bij de meeste webshops onderaan een kolom 'Productvelden'. Hier staan de productvelden die je zelf (volgens bovengenoemde omschrijving) hebt aangemaakt.

Iemand met technische kennis of een support medewerker van Picqer kan nagaan of een specifiek veld voor nieuwe producten automatisch opgehaald kan worden door Picqer.

Let op: deze velden worden alleen opgehaald voor nieuwe producten. Bestaande producten update je handmatig of via een Excel-import.