Hoe importeer ik een Excel-bestand in een bestelling?

Aan een concept order kan je producten toevoegen door middel van een Excel-import. In je Excel-bestand staan de productcodes (SKU’s) in een kolom en de aantallen daarachter in een aparte kolom.

Klik in de order rechts op ‘Importeer producten’

Je uploadt het betreffende bestand en kiest de juiste kolommen voor 'Productcode' en 'Aantal'

Klik op ‘Importeer producten’; de producten zijn toegevoegd aan de bestelling

Je kunt (handmatig) nog een opmerking toevoegen aan het product, de aantallen veranderen en eventueel de prijs aanpassen. Dit doe je door te klikken op de knop 'Bewerk'.

Zodra de bestelling kloppend is, verwerk je de bestelling door rechtsboven op de knop ‘Verwerk bestelling' te klikken. Picqer reserveert de voorraad en bekijkt of het mogelijk is om een picklijst aan te maken. Als producten niet op voorraad zijn, plaatst Picqer deze automatisch in backorder.

Het importeren van een Excel-bestand in een bestelling is ook beschikbaar in het klantportaal. Zo kunnen klanten zelf Excel-bestanden uploaden in het portaal, zodat deze aan de huidige bestelling worden toegevoegd.