Picqer iOS App

In de eerste versie van de iOS app focussen we ons op het 1 voor 1 verwerken van picklijsten. Dat is wat de app op dit moment ondersteunt. Dit kan zowel met, als zonder barcode scanner.

Installeren

Installeer de app op je iOS apparaat via de App Store.

Wij adviseren de app te gebruiken op een iPod touch 6e generatie (de huidige versie) met een Honeywell Captuvo SL22 barcode scanner. Maar je kan de app in principe op elk iOS apparaat met iOS 9 of hoger installeren en gebruiken.

Inloggen

Als je de app voor het eerst opent krijg je onderstaand scherm.

Vul bij subdomain het eerste gedeelte van het domein in waarmee je op Picqer inlogt. Dus als je URL "klaassen.picqer.com" is, vul je hier "klaassen" in.

Vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord en je klikt op login.

Nu kom je op het home scherm van de app terecht.

Picklijsten

In het tabblad Picklijsten heb je verschillende opties voor picklijsten. Op dit moment, open, gesloten en mijn picklijsten.

Klik op "Open picklists" voor een lijst met alle openstaande picklijsten.

Klik nu een picklijst aan die je wilt gaan picken.

Je ziet hier bovenin een statusbalk, je hebt nog 0 van de 3 producten gepickt. Daaronder heb je opties voor deze picklijsten. Op dit moment alleen om de picklijst aan jou toe te kennen. Als je daarop klikt is de picklijst daarna aan jou toegekend:

Als je geen barcodescanner gebruikt kan je op de knopjes 'Pick' klikken achter de producten om de producten te picken. Dit pickt direct het volledige aantal van het product. Dus niet nodig om meerdere keren op Pick te klikken.

Zodra je alle producten hebt, kan je direct een zending maken. (Je kan dit uitschakelen in Settings.)

Klik op de verzendmethode en er wordt direct een verzendlabel aangemaakt. Als je automatisch printen hebt ingesteld, komt het label nu automatisch uit de labelprinter.

De picklijst is nu compleet. Afhankelijk van je instellingen in Picqer kan je de picklijst handmatig afsluiten of is deze nu al gesloten.

Je kan nu de volgende picklijst gaan verwerken.

Barcode scanner

De iOS app werkt alleen met specifieke barcode scanners. Dit omdat hiervoor per scanner toestemming van de fabrikant van de scanner en van Apple nodig is.

De app werkt met deze scanners:

• Honeywell Captuvo SL22 voor iPod touch 6 (SL22-022201-k, SL22-022211-k, SL22-020211-k)
  • Honeywell Captuvo SL42 voor iPhone 5 en 5S (SL42-032201-k, SL42-032221-k, SL42-030221-k)
  • Honeywell Captuvo SL42 voor iPhone 6 en 6S (SL42-055301-k, SL42-065301-k)

Staat je barcode scanner hier niet tussen, dan werkt deze niet met de Picqer iOS app.

Werken met de barcode scanner

Zodra je je iOS apparaat in de barcode scanner hebt gestopt werkt deze direct, als de batterij voldoende is opgeladen tenminste.

Als je nu in de app nu in een picklijst zit, kan je op het knopje aan de linker- of rechterkant van de Captuvo klikken. Er komt nu een streep rood licht uit de voorkant van de scanner. Dit is de barcode scanner.

Scan een barcode van een product en de app geeft je direct aan of je een goed of een verkeerd product gepickt hebt, middels een groen of een rood scherm.

Je scant zo de producten tot je ze allemaal hebt. Je kan ongeveer 2-3 producten per seconde scannen.

Instellingen

Bij het kopje Settings kan je de instellingen van de app veranderen.

Op dit moment kan je hier opgeven of je een verzendlabel wil aanmaken nadat je alle producten gepickt hebt.

Ook kan je aangeven of je de app wilt laten filteren op een bepaald magazijn. Zo kan je aangeven in welk magazijn je met de scanner werkt en krijg je geen picklijsten van andere magazijnen te zien.