Klanten

Heb je klanten die vaker bij je bestellen? In Picqer kan je per klant eenvoudig alle bestellingen, backorders en openstaande picklijsten bekijken. Ook andere klant-specifieke gegevens zoals opmerkingen en kortingen kan je vastleggen bij de klant. Picqer houdt hier automatisch rekening mee als de klant een bestelling plaatst.

Hoe maak je een klant aan?

Een klant kan op meerdere manieren worden aangemaakt. Je kan handmatig een klant aanmaken via het klantenoverzicht en je kunt in bulk klanten aanmaken door middel van een import-bestand. Ook maken we automatisch klanten aan als er bestellingen binnenkomen via de webshops die je aan Picqer hebt gekoppeld. Als de bestelling binnenkomt, controleren we of we voor deze klant al eerder een bestelling hebben geïmporteerd. Kennen we de klant nog niet, dan maken we automatisch een nieuwe klant aan.

Welke gegevens en instellingen kun je per klant vastleggen?

Naast de contact- en adresgegevens kun je ook nog andere informatie en instellingen vastleggen bij de klant. Wil je nog meer informatie kwijt? Je kunt zelf extra klantvelden aanmaken via Instellingen > Klantvelden.

Voorkeurstaal

De voorkeurstaal van de klant. Je kunt kiezen tussen Nederlands of Engels. In het klantportaal houden we rekening met de voorkeurstaal van de klant.

Korting

De korting die je vastlegt bij de klant passen we standaard toe op alle bestellingen van deze klant.

Standaard template

Kies een template die je voor alle bestellingen van deze klant wil toepassen. Je kunt hiermee de template die standaard wordt gekozen overrulen.

Prijslijsten

Nadat je een prijslijst hebt aangemaakt, is deze te selecteren bij de klant. Als de klant vervolgens een product bestelt waarvoor een aparte prijs is vastgelegd bij de betreffende prijslijst, zal Picqer automatisch die prijs hanteren. Dit is van toepassing op bestellingen die via het klantportaal of handmatig in Picqer worden aangemaakt.

Autosplit

Met deze instelling kan je de standaard Autosplit-instelling voor deze klant overrulen. We passen dit toe op bestellingen die via het klantportaal en handmatig in Picqer worden aangemaakt.

Bereken BTW

Hiermee geef je aan of er BTW berekent moet worden. We passen dit toe op alle bestellingen van deze klant.

BTW nummer

Het BTW nummer van de klant.

Opmerkingen

Je opmerkingen over deze klant. Deze opmerking is ook zichtbaar voor andere gebruikers binnen je account.

Standaard opmerkingen bij bestelling

Deze opmerkingen worden automatisch toegevoegd aan elke bestelling van deze klant.

Tags

Geef je klant een tag. Als bij de tag de instelling op 'Ja, kopieer tag naar bestellingen' staat, zal de tag ook worden toegepast op nieuwe bestellingen die handmatig in Picqer of via het klantportaal worden aangemaakt.

Klanten importeren met een import-bestand

Je kunt klanten in bulk importeren of wijzigen door middel van een import-bestand. Alleen de naam van de klant is al voldoende om een nieuwe klant aan te maken.

Bij het importeren geef je aan of je dubbele klanten wil aanvullen of negeren. Een dubbele klant is een klant waarvan het klantnummer in het import-bestand overeenkomt met het klantnummer in Picqer. Als je geen gebruik maakt van klantnummers zal Picqer iedere regel in het import-bestand altijd als een nieuwe klant beschouwen.

Welke gegevens nemen we over vanuit de webshop?

Als we een klant importeren op basis van de webshop-bestelling nemen we altijd de naam, contactpersoon, het e-mailadres, het bezorgadres en het factuuradres over uit de webshop.

Voor sommige webshops nemen we ook de voorkeurstaal, het telefoonnummer, BTW nummer, opmerkingen en de instelling om BTW te berekenen over. Dit verschilt per webshop.

Wat kun je met klantnummers?

Je kunt een klant een eigen klantnummer geven. Een klantnummer maakt de klant uniek. Als je een import-bestand gebruikt om klanten in bulk te importeren weet Picqer door middel van een klantnummer dat een klant al bestaat en of er gegevens bij de klant moeten worden aangepast. Daarnaast is het bijvoorbeeld handig om met klantnummers te werken als je dezelfde klanten ook in andere systemen gebruikt die je gekoppeld hebt aan Picqer. Op die manier kun je in de koppeling tussen beide systemen voorkomen dat er dubbele klanten worden aangemaakt.

Picqer Meet & Grill op 11 september 2024

Op 11 september organiseren we onze jaarlijkse BBQ in Amsterdam. Kom je ook? Meer informatie en aanmelden