Hoe voeg ik prijslijsten toe aan Picqer?

Door gebruik te maken van prijslijsten in Picqer, hoef je niet meer na te denken welke prijs je aan welke klant beloofd hebt.

Prijslijst toevoegen

Een nieuwe prijslijst voeg je toe door naar Instellingen > Prijslijsten te gaan. Klik op ‘+ Nieuwe prijslijst’ om de lijst toe te voegen. Geef hier de naam van je prijslijst op en klik op ‘Opslaan’. Je prijslijst is nu opgeslagen en staat in Picqer.

Klanten koppelen aan de prijslijst(en)

Geef vervolgens via het tabblad ‘Klanten’ aan welke prijslijst voor welke klant van toepassing is. Staan al je klanten al in Picqer? Zoek dan de betreffende klant(en) op en klik deze aan. Ga naar ‘Bewerk’ en vink bij ‘Prijslijsten’ de lijst aan, die voor de klant van toepassing is.

Heb je nog geen klanten in Picqer? Voeg dan een nieuwe klant toe via ‘+ Nieuwe klant’ op het dashboard of via het tabblad ‘Klanten’. Vink bij het invoeren van de klant de juiste prijslijst aan.

Als een klant gebruik maakt van jouw klantportaal, ziet deze klant alleen de voor hem of haar bestemde prijzen van de producten.

Prijslijst(en) aan de producten toevoegen

Om per product diverse prijslijsten toe te voegen, ga je naar het tabblad ‘Producten’. Staan je producten al in Picqer? Zoek dan de betreffende producten op, klik deze aan en ga naar ‘Bewerk product’. Vul vervolgens bij het kopje ‘Prijs’ de diverse prijslijst prijzen in. De 'normale' prijs blijft ook in Picqer staan. Deze prijs gebruikt Picqer voor klanten die niet aan een prijslijst gekoppeld zijn. De 'normale' prijs is de prijs exclusief de BTW. De kostprijs (VVP, vaste verrekenprijs) is de inkoopprijs van het product.

Heb je nog geen producten in Picqer gezet? Klik dan op ‘+ Nieuw product’ om deze toe te voegen. Je kunt ook via een Excel-bestand je producten importeren in Picqer. Maak in Excel aparte kolommen aan met de diverse prijzen en koppel deze kolommen na het importeren aan de juiste prijslijst.