Lightspeed Picqer koppeling via App store

Met de officiële Picqer app in de Lightspeed App store, kan je al je Lightspeed shops automatisch met Picqer laten synchroniseren.

Let op: Als je de Omnichannel variant van Lightspeed gebruikt, kan je geen apps installeren die je helpen met voorraad. Lees meer

Wat doet de app?

• De app zorgt ervoor dat alle instellingen in Lightspeed en Picqer goed worden gezet voor de koppeling.
  • Wijzigingen in je voorraad in Picqer worden realtime aan Lightspeed doorgegeven. Na koppelen is Picqer leidend voor de voorraad.
  • Nieuwe bestellingen in Lightspeed worden direct in Picqer geïmporteerd, waar je vervolgens de afhandeling van de bestelling regelt. (Standaard worden alleen betaalde bestellingen in Picqer geïmporteerd.)
  • Producten die in je Lightspeed webshop staan en nog niet in Picqer staan, worden naar Picqer geïmporteerd. Inclusief de voorraadstand die op dat moment in Lightspeed staat.
  • Zodra je een bestelling vanuit Picqer hebt verzonden, stuurt Picqer de nieuwe status en de trackingcode terug naar je Lightspeed webshop.

Producten importeren

Let op: Picqer importeert alleen producten die in Lightspeed een uniek SKU hebben.

Producten kunnen op drie manieren van Lightspeed naar Picqer worden overgezet.

1. Je kunt zelf in Picqer de producten plaatsen die je ook in je Lightspeed hebt geplaatst. Dit doe je met een Excel import, handmatig of misschien staan de producten al in je Picqer account. Zolang de productcode in Lightspeed en Picqer hetzelfde is, wordt het product automatisch gekoppeld.
  2. Per bestelling worden automatisch de missende producten geïmporteerd. Als je dus een nieuw product in Lightspeed invoert die je nog niet in Picqer hebt, wordt deze automatisch geïmporteerd in Picqer de eerste keer als deze op een (betaalde) bestelling voorbij komt.
  3. Als je in Picqer bij je Lightspeed instellingen op ‘Importeer producten’ klikt, worden alle producten van je Lightspeed overgenomen in Picqer. Dat kan even duren afhankelijk van de hoeveelheid producten. De import blijft in de achtergrond lopen tot alle producten geïmporteerd zijn.

Bij methode 2 en 3 worden ook automatisch alle afbeeldingen uit Lightspeed overgenomen in Picqer. Ook neemt Picqer de voorraad die in Lightspeed staat over als beginvoorraad.

Welke bestellingen worden geïmporteerd?

De bestellingen in Lightspeed moeten een bepaalde status hebben voordat ze geïmporteerd worden in Picqer. De volgende statussen zijn instelbaar binnen Picqer en mogen nog niet verstuurd zijn (status processing_awaiting_shipment):

• Alleen betaalde bestellingen.
  • Alle bestellingen (inclusief de niet betaalde bestellingen).
  • Alle bestellingen die in aanmerking komen voor verzending (inclusief betaalde bestellingen en rembours zendingen).

Picqer importeert alleen bestellingen die in de laatste 12 uur gewijzigd zijn. Hierdoor kan het zijn dat er in het begin nog geen bestellingen worden geïmporteerd, omdat je geen recente bestellingen hebt die nog geleverd moeten worden. Zodra je een nieuwe bestelling binnen krijgt, komt deze automatisch in Picqer (afhankelijk van de status die wordt doorgezet). Bestellingen die handmatig aangemaakt zijn in Picqer, worden niet terug naar de shop gestuurd.

De koppeling tussen Lightspeed en Picqer kost € 4,95 per gekoppelde Lightspeed webwinkel per maand.

Installeren

Ga naar de Picqer App in de Lightspeed App Store. Klik daar op ‘Installeer app’.

Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord van je Lightspeed backoffice in als een extra controle. Klik op volgende.

Vervolgens krijg je te zien welke rechten de Picqer app nodig heeft in Lightspeed. Om Picqer toestemming te geven met je Lightspeed te koppelen klik je op ‘Grant access’. Je wordt doorgestuurd naar Picqer.

Vervolgens kan je er voor kiezen om een nieuw Picqer account aan te maken, of te koppelen met je bestaande Picqer account. Vul hier het subdomein in van je Picqer account en klik op ‘Log in’.

Als je nog niet was ingelogd in Picqer, kom je nu bij het inlogscherm terecht. Als je al wel was ingelogd krijg je deze stap niet te zien.

Na het inloggen (of als je al ingelogd was), krijg je te zien dat je shop goed gekoppeld is. Vanaf nu komen nieuwe bestellingen automatisch in Picqer binnen.

Als je alle producten van je Lightspeed in Picqer wilt hebben, kan je op dit scherm op ‘Importeer producten’ klikken.

Lightspeed weet altijd alleen de vrije voorraad van de producten. Dat is de voorraad die beschikbaar is om besteld te worden. De gereserveerde producten van andere bestellingen zijn hier dus vanaf gehaald.

Alleen lezen instelling

Wil je alleen nog zien hoe Picqer de bestellingen en producten importeert, maar wil je niet dat Picqer gegevens terug stuurt aan je Lightspeed? Dan kan je de koppeling op ‘Alleen lezen’ (Read only) instellen. Dan leest Picqer wel gegevens van Lightspeed, maar wordt de status van bestellingen en de voorraad nooit aangepast.