PostNL afhaallocaties met MyParcel gebruiken

Via MyParcel kan je gebruik maken van PostNL afhaallocaties. Dit zijn afhaallocaties in Nederland en tijdvakleveringen.

Als een bestelling in Picqer PostNL afhaallocaties gegevens heeft, zal Picqer deze automatisch gebruiken om bij MyParcel een afhaalzending aan te maken. Je hoeft hiervoor niets in te stellen in de MyParcel pakketdienst.

Als er geen PostNL afhaallocatie gegevens bekend zijn, wordt er een normale zending aangemaakt volgens de instellingen van het verzendprofiel.

De opties als ‘onverzekerd verzenden’, ‘verzekerd verzenden’ en ‘groot pakket en verzekerd’ die in het profiel ingesteld zijn worden ook voor PakjeGemak zendingen gebruikt.

Bestellingen met afhaallocatie

Om de PostNL afhaallocatie instellingen van bestellingen naar Picqer te krijgen, ondersteunen we de volgende 3 manieren:

Magento 2

Installeer de Magento MyParcel plug-in (vanaf versie 3.1.0) in je webshop. Picqer importeert de gegevens nu automatisch voor nieuwe bestellingen.

WooCommerce

Installeer de WooCommerce MyParcel plug-in in je webshop. Picqer importeert de gegevens nu automatisch voor nieuwe bestellingen.

MyParcel heeft in haar extensie de optie voor "Track&trace in email". Dit werkt niet, omdat de zending niet via WooCommerce wordt aangemaakt.

Picqer API

Wanneer er webshop orders worden ingeschoten via de Picqer API, geef je ‘pickup point’ gegevens mee voor PakjeGemak. Voorbeelden hiervan vind je op deze pagina.

Ondersteunde opties

• Normale zendingen
  • Afhaallocaties in Nederland
  • Afhaallocaties in België, verzekerd of onverzekerd
  • Avondlevering
  • Brievenbuspakje
  • Uitgestelde leverdatum

Opties handtekening, verzekerd versturen, niet bij buren, leeftijd check, retour bij geen gehoor en groot formaat pakket worden uit het Picqer profiel gebruikt en niet overgenomen van de shop.