Hoe kan ik producten picken?

Nadat je een bestelling sluit of deze automatisch laat sluiten via de instellingen van bijvoorbeeld je webshop, probeert Picqer een picklijst aan te maken. Maar hoe werk je deze picklijst precies af?

Producten picken

Alle picklijsten vind je onder het tabblad 'Picklijsten' aan de linkerkant in het menu. Het aantal picklijsten wordt inzichtelijk door het cijfer achter het tabblad ‘Picklijsten’. Dit zijn de nieuwe picklijsten. Bovenin zie je ook het tabblad ‘Gesloten’ en ‘Te factureren’.

Selecteer via het overzicht van de picklijsten de lijst die je wilt picken met de status ‘nieuw’. De oudste picklijst vind je bovenaan en de nieuwste onderaan.

Mocht je de picklijst nog niet automatisch geprint hebben, dan kan je deze handmatig uitdraaien door rechtsboven op 'Picklijst PDF' te klikken. Als je de picklijst wel automatisch geprint hebt, kan je de barcode op de picklijst scannen, waarna je direct kan beginnen met het scannen van producten die je wilt picken. Of, als je het overzicht van picklijsten voor je hebt, er één kiezen om te beginnen.

Met een picklijst haal je de producten uit het magazijn. Vervolgens geef je in Picqer aan welke producten je verzameld hebt. Dit kan op diverse manieren:

• Klik per product op de ‘+’ en ‘-‘ om producten stuk voor stuk toe te voegen.
  • Klik per product op het vinkje om de aantallen van dat product in één keer te picken.
  • Pick alle producten in één keer door rechts te klikken op ‘Pick alles’.
  • Scan via een barcode scanner stuk voor stuk alle producten. Klik op dit artikel voor meer informatie.

De laatste manier van picken is de meest betrouwbare manier, waarop je het maken van fouten het meeste verkleind.

Dat je alle producten gepickt hebt, wordt inzichtelijk in onderstaande afbeelding. Het hokje om de aantal gepickte producten is groen en er staat een vinkje bij de eerste knop ‘Pick producten’, om aan te geven dat deze stap is afgerond.

Nadat je alle producten gepickt hebt, dien je de picklijst handmatig te sluiten door op de knop ‘Picklijst sluiten’ te klikken. Voordat je dit doet, kan je nog een zending aanmaken bij de vervoerder en/of een factuur maken. Pas als je handmatig de picklijst sluit, veranderd de status van ‘nieuw’ naar gesloten’ en verdwijnt deze picklijst uit het overzicht met nieuwe picklijsten.

Klik vervolgens op ‘Volgende open picklijst’, om meerdere bestellingen te verwerken. Deze knop is blauw gekleurd als je geklikt hebt op ‘Picklijst sluiten’.

Pakbon PDF

Als je de picklijst handmatig gesloten hebt, zie je rechtsboven de knop ‘Pakbon PDF’ verschijnen. Deze pakbon kan je meesturen met de producten.

Picklijst terugdraaien

Rechtsboven zie je de knop ‘Picklijst terugdraaien’. Als je hierop klikt, wordt de picklijst teruggedraaid en verwijderd. Zie voor meer uitleg dit artikel.

Picklijst (vroegtijdig) sluiten

Als je een picklijst sluit, door op ‘Picklijst sluiten’ te klikken en je hebt niet alle producten gepickt, wordt er van die artikelen een backorder aangemaakt. Dit kan je bijvoorbeeld doen als je niet alle producten kunt vinden of niet alle producten op voorraad zijn en de rest van de bestelling wel wilt versturen naar de klant. De producten die niet gepickt zijn en nu in backorder staan, kan je (later) alsnog uitleveren.

Ook als je al een zending hebt aangemaakt kan je een picklijst sluiten, waardoor de rest van de order in backorder valt. Dan kan je van het product dat in backorder is gezet alsnog een picklijst aanmaken om uit te leveren door naar de backorder te gaan en op ‘Picklijst maken’ te klikken.