Sendcloud koppelen

Met Sendcloud verstuur je eenvoudig je pakketten via verschillende vervoerders. Met je eigen contract, of met de voordelige bulk-prijzen van Sendcloud.

Je koppelt Sendcloud eenvoudig met Picqer, waarna je automatisch zendingen in Picqer kan aanmaken met de vervoerders die je in Sendcloud hebt gekoppeld.

Ben je nog geen klant bij Sendcloud? Neem dan contact op met Sendcloud en laat weten dat je Sendcloud met Picqer wilt gebruiken.

Wat wordt ondersteund?

Met de koppeling tussen Picqer en Sendcloud kan je het volgende:

• In 2 minuten Picqer met Sendcloud koppelen
  • Normale pakketten versturen naar bedrijven en huisadressen binnen Europa met alle vervoerders die Sendcloud ondersteunt
  • Servicepunt zendingen (afhaalpunten) met de Sendcloud plugin voor Magento, Lightspeed, Shopware 5 en WooCommerce binnen Europa

Sendcloud koppelen

Met deze stappen koppel je Sendcloud en Picqer binnen 2 minuten.

Sendcloud API key aanmaken

Creëer een nieuwe integratie via het Sendcloud panel

Maak een Sendcloud API Key aan

Vul als naam Picqer in en klik op Opslaan

Sendcloud API Key aangemaakt

Als de API key goed is aangemaakt, zie je nu een Publieke sleutel en een Geheime sleutel staan. Deze heb je zo nodig in Picqer.

Sendcloud koppelen in Picqer

Log in op Picqer en ga naar Sendcloud toevoegen als integratie

Sendcloud API Key aangemaakt

Vul de Publieke sleutel van Sendcloud in bij het veld Sendcloud Public key

Vul de Geheime sleutel van Sendcloud in bij het veld Sendcloud Secret key

Klik op Opslaan

Sendcloud profiel aanmaken

In de volgende stap kan je een eerste verzendprofiel aanmaken. Geef het profiel een naam, selecteer de verzendmethode en klik op Opslaan.

In deze lijst van verzendmethodes staan alle methodes die in je Sendcloud account zijn ingeschakeld. Mis je een methode? Neem dan contact op met Sendcloud om extra methodes toe te voegen.

Zie je geen methodes? Waarschijnlijk staan er teveel methodes aan in Sendcloud. Vraag Sendcloud om ongebruikte methodes uit te schakelen.

Gefeliciteerd! Je hebt Sendcloud gekoppeld aan Picqer en je kan bij picklijsten direct een zending via Sendcloud aanmaken.

Zending maken

Voor het aanmaken van een zending met een pakketdienst, verwijzen we je naar dit artikel: Hoe maak ik een zending aan in Picqer?

Servicepunten (afhaalpunten)

Picqer ondersteunt Sendcloud's servicepunten voor Magento, Lightspeed, Shopware 5, WooCommerce. Hiermee kan je klanten tijdens de checkout een afhaalpunt laten selecteren en Picqer zal automatisch het juiste verzendlabel aanmaken.

Volg de instructies van Sendcloud om de plugin in je shop te installeren en servicepunten te activeren: