Sendcloud koppelen

Picqer koppel je eenvoudig aan de pakketdienst SendCloud. Na het maken van deze koppeling maak in je Picqer met 1 druk op de knop verzendlabels via je SendCloud account.

SendCloud heeft geen eigen postbodes, maar is een tussenpartij voor PostNL, DHL en DPD. Met SendCloud kan je al direct je eerste zendingen doen, zonder moeilijke contracten.

Meestal verstuur je bij SendCloud middels de grote inkoopcontracten die zij met vervoerders hebben afgesloten, maar voor DHL en DPD is het ook mogelijk met je eigen contract via SendCloud te versturen. Hiervoor heeft SendCloud aparte SaaS prijzen.

Ben je nog geen klant bij SendCloud? Neem dan contact op met SendCloud via contact@sendcloud.nl of 040-3041316 en laat weten dat je SendCloud met Picqer wilt gebruiken, dan weten ze direct wat je nodig hebt.

Pakketdienst SendCloud aanmaken

Klik linksonder op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Pakketdiensten’. Klik nu op ‘+ Nieuwe pakketdienst’. Hier geef je zelf de naam voor deze koppeling en kies je de pakketdienst ‘SendCloud’. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

Inloggegevens instellen

In het tweede scherm geef je de ‘SendCloud API key’ en het ‘SendCloud API secret’. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

Waar vind ik mijn API key?

• Ga naar SendCloud en login
  • Klik links op Integraties
  • Hier vind je de Public key en de Secret key (nadat je op 'Toon secret key' klikt)

Profiel toevoegen

In het derde scherm van Picqer kan je de profielnaam ingeven, dit is de naam waaronder deze verzending in Picqer wordt aangegeven. Vervolgens kies je de de ‘Shipping Method’, dit is een lijst met de vele verzendmogelijkheden waarop SendCloud kan versturen.

SendCloud toegevoegd

Zodra je het profiel hebt toegevoegd, krijg je een overzicht van de pakketdienst. De SendCloud koppeling is nu toegevoegd. Als je meerdere verzendprofielen wilt toevoegen (bijvoorbeeld als je zowel PostNL als DHL gebruikt), kan je rechts bovenin op '+ Verzendprofiel toevoegen' om extra profielen toe te voegen.

Zending maken

Voor het aanmaken van een zending met een pakketdienst, verwijzen we je naar dit artikel: Hoe maak ik een zending aan in Picqer?