SendCloud koppelen

Met SendCloud verstuur je eenvoudig je pakketten via verschillende vervoerders. Met je eigen contract, of met de voordelige bulk-prijzen van SendCloud.

Je koppelt SendCloud eenvoudig met Picqer, waarna je automatisch zendingen in Picqer kan aanmaken met de vervoerders die je in SendCloud hebt gekoppeld.

Ben je nog geen klant bij SendCloud? Neem dan contact op met SendCloud en laat weten dat je SendCloud met Picqer wilt gebruiken.

Wat wordt ondersteund?

Met de koppeling tussen Picqer en SendCloud kan je het volgende:

• In 2 minuten Picqer met SendCloud koppelen
  • Normale pakketten versturen naar bedrijven en huisadressen binnen Europa met alle vervoerders die SendCloud ondersteunt
  • Servicepunt zendingen (afhaalpunten) met de SendCloud plugin voor Magento 1 en WooCommerce binnen Europa

SendCloud koppelen

Met deze stappen koppel je SendCloud en Picqer binnen 2 minuten.

SendCloud API key aanmaken

Log in op je SendCloud account en ga naar het toevoegen van een API key

Maak een SendCloud API Key aan

Vul als naam Picqer in en klik op Opslaan

SendCloud API Key aangemaakt

Als de API key goed is aangemaakt, zie je nu een Publieke sleutel en een Geheime sleutel staan. Deze heb je zo nodig in Picqer.

SendCloud koppelen in Picqer

Log in op Picqer en ga naar SendCloud toevoegen als integratie

SendCloud API Key aangemaakt

Vul de Publieke sleutel van SendCloud in bij het veld SendCloud Public key

Vul de Geheime sleutel van SendCloud in bij het veld SendCloud Secret key

Klik op Opslaan

SendCloud profiel aanmaken

In de volgende stap kan je een eerste verzendprofiel aanmaken. Geef het profiel een naam en selecteer de verzendmethode en klik op Opslaan.

Je kan zoveel profielen toevoegen als je vanuit Picqer wil gaan gebruiken.

In deze lijst van verzendmethodes staan alle methodes die in je SendCloud account zijn ingeschakeld. Mis je een methode? Neem dan contact op met SendCloud om extra methodes toe te voegen.

Je hebt SendCloud nu gekoppeld aan Picqer en je kan nu bij picklijsten direct een zending via SendCloud aanmaken.

Zending maken

Voor het aanmaken van een zending met een pakketdienst, verwijzen we je naar dit artikel: Hoe maak ik een zending aan in Picqer?

Servicepunt (afhaalpunten)

Picqer ondersteunt SendCloud's Parcelshops voor Magento 1 en WooCommerce. Hiermee kan je klanten tijdens de checkout een afhaalpunt laten selecteren en Picqer zal automatisch het goede verzendlabel aanmaken.

Magento 1

Voor Magento 1 moet je de SendCloud extensie installeren en de servicepoints activeren.

WooCommerce

Let op: Je hebt minstens WooCommerce versie 3.0 nodig om SendCloud's Servicepoints te kunnen gebruiken.

Voor WooCommerce moet je de SendCloud plugin installeren en de servicepoints add-on activeren.