Shopware 5 Plugin

Deze pagina gaat over het koppelen van Shopware versie 5. Bekijk hier onze Shopware 6 koppeling.

De koppeling tussen Picqer en Shopware werkt in principe zonder plugin. Picqer haalt elke 15 minuten nieuwe bestellingen uit je Shopware webshop via de Shopware API.

Om bestellingen realtime naar Picqer te sturen gebruik je de Shopware plugin. Je webshop stuurt dan direct notificaties naar Picqer zodra de status van een bestelling veranderd, waardoor Picqer deze binnen enkele seconden kan importeren.

De plugin is ontwikkelt samen met Shopware Certified Partner Kiener.

Plugin activeren

Installeer de Picqer Shopware plugin middels composer:

composer require picqer/shopware-plugin

Log in op je Shopware admin en navigeer naar: Configuration > Plugin manager > Management > Installed

Stel hier de koppeling in.

In het Plugin overzicht is nu ‘Picqer Order Pusher’ te zien. Druk op het groene plusje om de plugin te installeren en activeren.

Er wordt nu gevraagd of je je cache wilt legen. Klik op ‘Yes’.

Klik op het potlood om de configuratie van de plugin te openen. Vul hier je Picqer Subdomain in. Dit is het voorvoegsel van je domeinnaam bij Picqer. Voorbeeld: Log je in op test.picqer.com, dan vul je hier ‘test’ in.

De Connection key vind je in Picqer bij Instellingen > Webshops > Je Shopware shop. Kopieer deze en plak in dit veld.

Je bent nu klaar. Vanaf nu worden nieuwe bestellingen direct doorgegeven aan Picqer.