Twinfield koppelen

Picqer zelf kan geen facturen maken, maar je kunt wel koppelen met externe facturatiepakketten. Hier lees je hoe je Picqer koppelt met Twinfield.

Factuuraanbieder en profielen

In Picqer kan je meerdere keren koppelen met facturatiesystemen. Zo kan je bijvoorbeeld koppelen met zowel Moneybird als Twinfield, of bijvoorbeeld twee verschillende Twinfield accounts koppelen. Elke account dat je koppelt, noemen we een factuuraanbieder.

Per bestelling en picklijst kan je kiezen via welke factuuraanbieder gefactureerd moet worden.

Factuuraanbieder Twinfield aanmaken

Klik linksonder op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Factuuraanbieders’. Klik vervolgens op '+ Nieuwe factuuraanbieder'. Hier geef je zelf de naam voor deze koppeling en kies je de factuuraanbieder ‘Twinfield’ en klik je op ‘Opslaan’.

Inloggegevens opgeven

In het tweede scherm vul je de inloggegevens van Twinfield in. De 'Organisation' die gevraagd wordt, is wat bij het inloggen in Twinfield ook wel 'Omgeving' genoemd wordt. Dit is zoiets als 'twf-saas' of de naam van je accountantskantoor.

Met 'Use product numbers' kan je instellen of Picqer de productcodes van producten mee moet sturen naar Twinfield of niet. Als je dat op 'Yes' zet, moeten alle producten die in Picqer staan, ook in Twinfield worden ingesteld. Op die manier kan je per product een aparte grootboekrekening kiezen. Als je dit op 'No' instelt, worden alle factuurregels met productcode '0' naar Picqer gestuurd. Let op: zorg in dat geval dat er één product in Picqer bestaat met de productcode '0'.

Als je ‘eBilling’ op ‘Yes’ zet, wordt de factuur naar de klant gestuurd per e-mail via Twinfield. De klant in Twinfield wordt dan aangemaakt als ‘eBilling’ klant.

Na het opslaan is Twinfield klaar om te gebruiken. Bij bestellingen en picklijsten kan je gebruik maken van de knop ‘Factuur maken’, waarmee je direct een factuur in Twinfield kan aanmaken.