Hoe kan ik API Keys instellen?

Via de Picqer API kan je andere software toegang geven tot je Picqer account. Bijvoorbeeld om automatisch gegevens in te zien, nieuwe bestellingen in te schieten of real-time een seintje te krijgen als de voorraad veranderd.

Voor toegang tot de Picqer API is een 'API key' nodig. Dit is een toegangsleutel speciaal voor de API, zonder dat ze echt op je Picqer account kunnen inloggen.

Geef alleen een API key aan personen of bedrijven die je vertrouwt. Met een API key heeft iemand (geautomatiseerd) toegang tot alle gegevens in je Picqer account. Vertrouwde je iemand eerder wel, maar nu niet meer? Dan kan je een API key altijd weer intrekken.

API key toevoegen

Een nieuwe API Key maak je aan in Picqer naar ‘Instellingen’ te gaan en daarna op ‘API Keys’ te klikken. Klik vervolgens op ‘+ Nieuwe API Key’.

Geef je key een naam, zodat je weet waar je deze voor gebruikt. Klik vervolgens op ‘API Key toevoegen’.

Nadat je de key hebt opgeslagen, verschijnt er een lange tekenset. Dit is de Key die je gebruikt om de apps of programmeurs toegang te geven.

Je kunt zo veel API keys toevoegen als je wilt. Gebruik voor elke dienst of developer een aparte API key, dit is veiliger.

Key intrekken

Is een key uitgelekt of wil je een koppeling niet meer gebruiken? Dan is de key eenvoudig in te trekken door op 'Key intrekken' te klikken. Ook kan je regelmatig keys verversen als je dat nodig vindt.

Wil je meer weten over onze Picqer API? Via de speciale API pagina op onze website vind je meer informatie hierover.