Hoe kan ik API Keys instellen?

Picqer wordt steeds vaker gebruikt in combinatie met andere cloud diensten. Wij maken daarom gebruik van API Keys. Dit is een veilige manier om andere apps of programmeurs toegang te geven tot de Picqer API.

Dankzij de API Keys van Picqer hoef je niet meer jouw gebruikersnaam en wachtwoord te geven om toegang te krijgen tot de API. In plaats daarvan maak je gebruik van een API Key. Dit is een lange set tekens waarmee andere apps en programmeurs op de API kunnen inloggen. Met de API Key is het niet mogelijk om op Picqer zelf in te loggen, waardoor het een stuk veiliger is.

Een nieuwe API Key maak je aan in Picqer door linksonder te klikken op ‘Instellingen’ en naar ‘API Keys’ te gaan. Klik vervolgens op ‘+ Nieuwe API Key’.

Geef je key een naam, zodat je weet waar je deze voor gebruikt en geef aan of de key alleen mag lezen of ook mag schrijven. Klik vervolgens op ‘API Key toevoegen’.

Nadat je de key hebt opgeslagen, verschijnt er een lange tekenset. Dit is de Key die je gebruikt om de apps of programmeurs toegang te geven.

Je kunt zo veel API keys toevoegen als je wilt. Hierdoor kan je voor elke koppeling met de API een aparte key gebruiken. Daarmee wordt het nog veiliger. Is een key uitgelekt of wil je de koppeling niet meer gebruiken? Dan is de key eenvoudig in te trekken door op 'Key intrekken' te klikken. Ook kan je regelmatig keys verversen als je dat nodig vindt.

Wil je meer weten over onze Picqer API? Via de speciale API pagina op onze website vind je meer informatie hierover.