Bol.com Retailer koppelen

Picqer kan ook je Bol.com bestellingen automatisch importeren uit je Retailer account. Hier lees je hoe je de koppeling legt tussen Bol en Picqer.

Wat doet de koppeling?

• Nieuwe bestellingen van Bol.com Retailer importeren in Picqer
  • Verstuurde picklijsten/bestellingen aan Bol.com melden als verzonden, inclusief tracking code en vervoerder

Wat doet de koppeling niet?

• Voorraadstanden bijwerken in Bol.com
  • Producten importeren vanuit Bol.com
  • Annuleringen in Bol automatisch verwerken in Picqer

Annuleringsverzoeken en annuleringen

De API van Bol Retailer geeft ons geen mogelijkheid om annuleringen te herkennen. Als je een annuleringsverzoek krijgt en accepteert, moet je zelf de bestelling in Picqer annuleren. Anders stuur je toch de bestelling op en krijg je het product waarschijnlijk niet meer terug.

Bol.com annuleert ook actief bestellingen als je de bestelling niet binnen de beloofde termijn verstuurd. Dus als je binnen 2 dagen versturen beloofd en je hebt na 2 dagen de bestelling nog niet verstuurd, zal Bol de bestelling automatisch annuleren. Ook dit is door ons niet te detecteren in de API.

Verstuur je toch een bestelling die al geannuleerd is, dan kunnen wij de zending en trackingcode niet opsturen naar Bol. Daarom sturen we je een melding als we een zending niet bij Bol kunnen aanmelden. Neem deze meldingen serieus zodat je de zending nog kan stoppen. Deze meldingen krijg je na 10-15 minuten nadat je de picklijst hebt gesloten.

Producten op basis van EAN

Bol.com werkt met EAN codes en heeft geen ondersteuning voor productcodes. Picqer koppelt daarom de EAN van Bol met het barcode veld in Picqer. Vind Picqer meerdere producten, dan wordt het eerst gevonden product gebruikt. Vind Picqer geen product, dan zal Picqer op het productcode veld zoeken.

Logistiek via Bol

Producten die via Bol uitgeleverd worden verwijdert Picqer uit de bestelling. Wanneer een bestelling volledig via Bol uitgeleverd wordt, zal Picqer de bestelling niet importeren.

Inloggegevens maken bij Bol.com

Ga naar het Bol.com verkoopportaal en login

Klik rechtsboven op jouw naam en dan op 'Instellingen'

Bol Retailer koppelen stap 1

Klik in het vlak Diensten op API instellingen.

Bol Retailer koppelen stap 2

Mogelijk wordt je gevraagd een technisch contactpersoon in te vullen. Vul deze gegevens in en sla deze op.

Klik in het vlak Client credentials op Aanmaken om toegang voor Picqer aan te maken.

Bol Retailer koppelen stap 3

Kies een naam voor deze inloggegevens, bijvoorbeeld "Picqer", en kies voor "Ja, voeg toe".

Bol Retailer koppelen stap 4

De inloggegevens zijn aangemaakt. In het overzicht zie je de Client ID. Klik op "Toon secret" om de Client secret te tonen..

Bol Retailer koppelen stap 5

Koppeling toevoegen in Picqer

Ga in Picqer naar Instellingen > '+ Nieuwe webshop toevoegen' > 'Bol Retailer'

Hier kan je de koppeling een naam geven, de Client ID en Client secret instellen die je bij Bol hebt aangemaakt, en overige instellingen voor de webshop maken.

Bol Retailer instellingen

Zodra je op 'Opslaan' klikt zal Picqer elk kwartier nieuwe bestellingen van Bol Retailer importeren in je Picqer account.

Kunnen we je helpen?

Is je vraag niet beantwoord of heb je nog aanvullende vragen? We helpen je graag.

Stuur ons een bericht via Help en suggesties of mail naar support@picqer.com.