DeliveryMatch koppelen

Zo koppel je Picqer met DeliveryMatch om via hun platform verzendlabels te maken.

Deze koppeling is ontwikkeld door DeliveryMatch. Daardoor kan je voor vragen het beste direct bij DeliveryMatch terecht. Zij zijn bereikbaar via support@deliverymatch.nl

Voorbereiding

Om Picqer te koppelen met DeliveryMatch heb je een Webshop ID en een API Key nodig.

Log in op DeliveryMatch en ga naar "Other" > "API Keys"

API Key aanmaken DeliveryMatch

Vul als description "Picqer" in en klik op "Add new API key"

Hierna zie je de aangemaakte API key, bewaar deze voor een latere stap.

Ga nu in DeliveryMatch naar "Other" > "Setup" > "Clients"

Webshop ID opzoeken in DeliveryMatch

In de eerste kolom vind je de Webshop ID van de gekoppelde webshops. Pak het ID van de webshop waarmee je de verzendlabels in Picqer wilt aanmaken. Bewaar dit ID voor een latere stap.

Pakketdienst koppelen

Kies DeliveryMatch uit de lijst en klik op 'Koppel'.

Pakketdient koppelen

Voer de Webshop ID en API key in die je tijdens de voorbereiding hebt aangemaakt.

Klik op 'Opslaan'

Je hebt nu Picqer gekoppeld met DeliveryMatch.

Nu gaan we een verzendprofiel toevoegen. Per vervoerder kan je zoveel verzendprofielen maken als je wilt, voor alle combinaties van instellingen die je in Picqer wilt gebruiken.

Verzendprofielen toevoegen

De eerste keer kan je deze stap overslaan

Klik rechtsboven op '+ Verzendprofiel aanmaken'

Vul hier alle velden in op basis van jouw voorkeuren:

• Kies bij Verzendmethode één van de verzendmethodes die in je DeliveryMatch account beschikbaar zijn.
  • Optioneel kan je Pickup instructions opgeven.

Klik op 'Opslaan'

Nu je een verzendprofiel hebt gemaakt kan je DeliveryMatch gebruiken om pakketten te versturen.

Wil je meerdere verzendservices gebruiken, dan kan je meerdere verzendprofielen toevoegen door rechtsboven op '+ Nieuw verzendprofiel' te klikken en deze stappen te herhalen.

Zending maken

Hoe je een zending aanmaakt in Picqer lees je in het artikel Hoe maak ik een zending aan in Picqer?

Ondersteuning

Voor vragen over de koppeling tussen Picqer en DeliveryMatch kan je contact opnemen met DeliveryMatch via support@deliverymatch.nl.