DeliveryMatch koppelen

Zo koppel je Picqer met DeliveryMatch om via hun platform verzendlabels te maken.

Wat wordt ondersteund?

Met deze koppeling maak je DeliveryMatch verzendlabels aan. Voor alle webshop platformen wordt thuisbezorging ondersteund. Afhaalpunten worden alleen ondersteund wanneer er gebruik wordt gemaakt van de DeliveryMatch check-out in de webshop. Wil je gebruik maken van afhaalpunten? Neem dan even contact op met DelilveryMatch om de mogelijkheden te bespreken.

Voorbereiding

Om Picqer te koppelen met DeliveryMatch heb je een Webshop ID en een API Key nodig.

Log in op DeliveryMatch en ga naar "Other" > "API Keys"

API Key aanmaken DeliveryMatch

Vul als description "Picqer" in en klik op "Add new API key"

Hierna zie je de aangemaakte API key, bewaar deze voor een latere stap.

Ga nu in DeliveryMatch naar "Other" > "Setup" > "Clients"

Webshop ID opzoeken in DeliveryMatch

In de eerste kolom vind je de Webshop ID van de gekoppelde webshops. Pak het ID van de webshop waarmee je de verzendlabels in Picqer wilt aanmaken. Bewaar dit ID voor een latere stap.

Pakketdienst koppelen

Kies DeliveryMatch uit de lijst en klik op 'Koppel'.

Pakketdient koppelen

Voer de Webshop ID en API key in die je tijdens de voorbereiding hebt aangemaakt.

Klik op 'Opslaan'

Je hebt Picqer nu gekoppeld met DeliveryMatch. Nu voeg je verzendprofielen met de gewenste combinaties van instellingen aan deze koppeling toe zodat er labels kunnen worden aangemaakt. Extra verzendprofielen voeg je toe door in Picqer rechtsboven op '+ Nieuw verzendprofiel' te klikken en de stappen te herhalen.

Zending maken

Na het instellen van een nieuwe pakketdienst is het goed om een testbestelling met de nieuwe verzendmethode in je webshop te plaatsen. Deze bestelling kun je vervolgens in Picqer verwerken inclusief het afdrukken van het verzendlabel. Zo weet je zeker dat alle instellingen goed staan. In het artikel Hoe maak ik een zending aan in Picqer? lees je hoe je een zending aanmaakt in Picqer.

Als je meerdere verzendprofielen hebt toegevoegd kan je de keuze daartussen met regels verder automatiseren.

Ondersteuning

Deze koppeling is ontwikkeld door DeliveryMatch. Daardoor kan je voor vragen het beste direct bij DeliveryMatch terecht. Zij zijn bereikbaar via support@deliverymatch.nl