DHL eCommerce koppelen

DHL eCommerce heeft een directe koppeling met Picqer, waarmee je vanuit Picqer verzendlabels met je DHL eCommerce account kan maken.

Deze koppeling is ontwikkeld door DHL eCommerce. Daardoor kan je voor vragen het beste direct bij DHL eCommerce terecht. Zij zijn bereikbaar per e-mail

Voorbereiding

Om Picqer te koppelen met DHL eCommerce heb je een API sleutel nodig. Deze kan je opvragen via My DHL Portal. Heb je nog geen DHL account? Maak dan online een gratis zakelijk account aan en start direct met koppelen en versturen.

Log in op My DHL Portal

Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en vervolgens op Instellingen. Open het tabblad API sleutel.

DHL Parcel overzicht API Keys

Klik op Nieuwe API sleutel om een nieuwe sleutel aan te maken en Picqer toegang te geven tot je account. Vul als beschrijving "Picqer" in en kies voor Genereer API sleutel.

API Key aanmaken

Je krijgt nu een UserId en Key te zien, deze heb je dadelijk nodig in Picqer.

Pakketdienst koppelen

Kies DHL eCommerce uit de lijst en klik op 'Koppel'.

Voer de UserId en Key in die je tijdens de voorbereiding hebt aangemaakt.

Klik op 'Opslaan'

Je hebt nu Picqer gekoppeld met DHL eCommerce.

Nu gaan we een verzendprofiel toevoegen. Per vervoerder kan je zoveel verzendprofielen maken als je wilt, voor alle combinaties van instellingen die je in Picqer wilt gebruiken.

Verzendprofielen toevoegen

De eerste keer kan je deze stap overslaan

Klik rechtsboven op '+ Verzendprofiel aanmaken'

Vul hier alle velden in op basis van jouw voorkeuren:

• Kies bij Shipment type voor Consumer of Business op basis van je zendingen.
  • Kies bij Delivery method voor Door delivery (aan huis) of Mailbox (door de brievenbus).
  • Kies je gewenste extra services.
  • Kies bij Size and weight de juiste optie voor zendingen die je met dit profiel gaat doen.

Klik op 'Opslaan'

Nu je een verzendprofiel hebt gemaakt kan je DHL Parcel gebruiken om pakketten te versturen.

Wil je meerdere verzendservices gebruiken, dan kan je meerdere verzendprofielen toevoegen door rechtsboven op '+ Nieuw verzendprofiel' te klikken en deze stappen te herhalen.

Wat wordt ondersteund?

Met de koppeling tussen Picqer en DHL eCommerce kan je het volgende:

• Pakketten en brievenbuspakjes versturen naar bedrijven en huisadressen binnen Europa
  • Afhaallocaties in Nederland
  • Extra diensten:
    • Referentie op het label
    • Retourlabel
    • Avondbezorging
    • Verzekering
    • Niet bij de buren bezorgen
    • Handtekening bij ontvangst
    • 18+ leeftijdscheck bij bezorging
    • Verbergen verzender
    • Zaterdagbezorging
    • Expresser
    • Bericht naar ontvanger
    • Beveiligde bezorging met QR / 4 digit code
  • Palletzendingen naar bedrijven binnen Europa

Bekijk in dit overzicht alle verzendopties per webshop-systeem: Verzendopties per webshop.

Zending maken

Hoe je een zending aanmaakt in Picqer lees je in het artikel Hoe maak ik een zending aan in Picqer?

Ondersteuning

Voor vragen over de koppeling tussen Picqer en DHL kan je contact opnemen met DHL via parcelsales.applicationsupport@dhl.com.