DHL Parcel koppelen

DHL Parcel ondersteunt een directe koppeling met Picqer, waarmee je direct vanuit Picqer verzendlabels bij DHL kan maken.

Voorbereiding

Om Picqer te koppelen met DHL Parcel heb je een API sleutel nodig. Deze kan je opvragen via My DHL Parcel. Heb je nog geen DHL account? Maak dan online een gratis zakelijk account aan en start direct met koppelen en versturen.

Log in op My DHL Parcel

Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en vervolgens op Instellingen. Open het tabblad API sleutel.

Klik op Nieuwe API sleutel om een nieuwe sleutel aan te maken en Picqer toegang te geven tot je account. Vul als beschrijving "Picqer" in en kies voor Genereer API sleutel.

Je krijgt nu een UserId en Key te zien, deze heb je dadelijk nodig in Picqer.

Pakketdienst koppelen

Kies DHL Parcel uit de lijst en klik op 'Koppel'.

Voer de UserId en Key in die je tijdens de voorbereiding hebt aangemaakt.

Klik op 'Opslaan'

Je hebt nu Picqer gekoppeld met DHL Parcel. Nu kan je profielen aanmaken voor DHL Parcel die je wilt gebruiken in Picqer.

Verzendprofielen toevoegen

Klik op de koppeling met DHL Parcel die je zojuist hebt aangemaakt. Je komt hier automatisch als je net DHL Parcel als pakketdienst hebt toegevoegd.

Klik rechtsboven op '+ Verzendprofiel aanmaken'

Vul hier alle velden in op basis van jouw voorkeuren:

• Kies bij Shipment type voor Consumer of Business op basis van je zendingen.
  • Kies bij Delivery method voor Door delivery (aan huis) of Mailbox (door de brievenbus).
  • Kies je gewenste extra services.
  • Kies bij Size and weight de juiste optie voor zendingen die je met dit profiel gaat doen.

Klik op 'Opslaan'

Gefeliciteerd, je hebt DHL Parcel gekoppeld met Picqer en een verzendprofiel aangemaakt. Je kunt vanaf nu DHL Parcel gebruiken om pakketten te versturen.

Wil je meerdere verzendservices van DHL Parcel gebruiken, dan kan je meerdere verzendprofielen toevoegen door deze stappen te herhalen.

Wat wordt ondersteund?

Met de koppeling tussen Picqer en DHL Parcel kan je het volgende:

• Pakketten en brievenbuspakjes versturen naar bedrijven en huisadressen binnen Europa
  • Extra services:
    • Referentie op het label
    • Avondbezorging
    • Pakket verzekeren
    • Niet bij de buren afgeven
    • Handtekening bij ontvangst
    • 18+ Age check bij bezorging

Afhaallocaties worden nog niet ondersteund.

Zending maken

Hoe je een zending aanmaakt in Picqer lees je in het artikel Hoe maak ik een zending aan in Picqer?

Ondersteuning

Voor vragen over de koppeling tussen Picqer en DHL kan je contact opnemen DHL via cimparcel@dhl.com.

Versie 20200220.

Kunnen we je helpen?

Is je vraag niet beantwoord of heb je nog aanvullende vragen? We helpen je graag.

Stuur ons een bericht via Help en suggesties of mail naar info@picqer.com.