Hoe gebruik ik zelf andere verzendmethoden? (technisch)

Picqer ondersteunt standaard een aantal verzendmethoden, maar het komt natuurlijk voor dat je een andere verzendpartij wilt integreren in Picqer. Je kan daarom ook je eigen verzendmethode in Picqer aanmaken, waarmee je via een eigen script verzendlabels voor Picqer kunt maken.

In Picqer kan je koppelen met Email. Als programmeur kan je daar automatisch een verzendlabel van laten maken. Ook kan je de methode 'JSON Push' gebruiken. De rest van de uitleg is bedoeld voor programmeurs die hiermee de koppeling kunnen realiseren.

JSON Push

De verzendmethode die we in Picqer gebruiken noemen we 'JSON Push'. Hiermee kun je een URL opgeven die voor deze verzendmethode gebruikt moet worden. Als de gebruiker in Picqer een hiermee een zending maakt, doet Picqer een POST op de opgegeven URL, met daarin in JSON alle informatie over de zending en de picklijst. Picqer verwacht als reactie een JSON met daarin de barcode en een base64 van de PDF van het label.

Koppeling instellen

Ga naar Instellingen > Pakketdiensten en kies voor ‘+ Nieuwe pakketdienst’.

Selecteer 'JSON Push' en geef de koppeling een naam.

Onder 'Configuratie' geef je aan wat de URL is en voeg je eventueel een gebruikersnaam en wachtwoord toe. Als de gebruikersnaam is ingevuld, wordt dit als HTTP Basic Auth meegezonden.

Geef vervolgens het afzenderadres op dat gewenst is en klik op ‘Opslaan’.

De verzendmethode is nu toegevoegd.

Request & response

De technische details over de request die Picqer stuurt en de response die je moet geven, vind je in de API documentatie.

Transparant

De gebruiker merkt in Picqer geen verschil tussen eigen gemaakte verzendmethodes of door Picqer ondersteunde verzendmethodes. Het maken van verzendlabels gaat op precies dezelfde manier.