Wat zijn de IP-adressen van Picqer?

Sommigen willen de API van hun webshop beschermen met een firewall en alleen sommige IP-adressen toegang geven. Wij raden dit af omdat dit meestal tot meer problemen leidt in de toekomst dan het verhelpt.

Gebruik geen firewall op de API van je webshop. De IP-adressen van ons platform wisselen continu en vallen niet in een specifieke reeks.

Als de configuratie van je firewall verkeerd is of niet regelmatig bijgewerkt wordt, kan het zijn dat je bestellingen mist of voorraadstanden niet meer kloppen.

Zorg voor veilige wachtwoorden en API keys, in combinatie met strikte rate limiting bij valse logins om je API echt te beschermen.

IP's veranderen continu

De IP-adressen van ons platform wisselen continu en vallen niet in een specifieke reeks. Dit komt doordat we verschillende cloud-diensten in verschillende regio's gebruiken en ons platform automatisch op- en afschaald op basis van drukte.

Onze IP-adressen

Als het echt niet anders kan, vind je onze huidige IPv4 adressen op https://picqer.com/files/ip-addresses.txt. Deze adressen kunnen dagelijks wijzigen. Controleer dus regelmatig je firewall met deze lijst, of zorg dat dagelijks automatisch de firewall wordt geüpdate met deze IP-adressen.

Webhooks

Gebruik voor het ontvangen van webhooks nooit een firewall op basis van IP-adressen. Het valideren van webhooks is een betere en veiligere manier om zeker te weten dat je alleen webhooks van Picqer accepteert.

IPv6

Picqer maakt ook verbinding met je webshop via IPv6 adressen. Deze publiceren we niet. De meeste webshops die IPv6 ondersteunen gebruiken geen firewall voor specifieke IPv6 adressen.