PakketMail koppelen

Dankzij een koppeling met PakketMail krijg je via één integratie snel en eenvoudig toegang tot meerdere vervoerders.

Deze koppeling is ontwikkeld door PakketMail. Daarom kan je voor vragen het beste direct bij PakketMail terecht. De contactgegevens vind je op hun website.

Wat wordt ondersteund

Met de koppeling tussen Picqer en PakketMail kan je het volgende:

• eigen verzendovereenkomsten koppelen, gebruik maken van PakketMail verzendovereenkomsten of een combinatie hiervan
  • brievenbuspakjes, pakketten en pallets verzenden naar particulieren en bedrijven binnen Nederland, in Europa en wereldwijd.
  • de keuze die pickers maken beperken tot een minimum door automatisering en inrichting van workflow rules
  • koppelen van Nederlandse vervoerders zoals PostNL, GLS, DHL eCommerce, DPD, UPS en B2C Europe, maar ook Spaanse en Portugese vervoerders zoals Correos Express, CTT Correios, CTT Express en anderen
  • gebruik maken van de verschillende verzendopties van de aangesloten vervoerders
  • afhaalpunten selecteren in combinatie met een aparte shop plugin bij een van de volgende webshops: Magento, Magento 2, Lightspeed, Shopify en WooCommerce.

Voorbereiding

Ben je nog geen klant bij PakketMail? Neem dan contact op en laat weten dat je interesse hebt om PakketMail met Picqer te koppelen. Op basis van je behoeften wordt een account ingericht en ontvang je toegang.

Heb je reeds een account? Volg de volgende stappen om PakketMail te koppelen

PakketMail koppelen

Log in op Mijn PakketMail en ga naar 'Instellingen' > 'Integraties' > 'Key beheer'

Klik hier op 'Maak nieuwe keys'

Activeer de keys en kopieer de publieke key

Kies voor PakketMail en klik op 'Connect'

Geef de koppeling een naam, zet de module op actief, voer je Mijn PakketMail gebruikersnaam in en plak de zojuist gekopieerde Publieke API Key in het veld API key.

Je hebt nu Picqer gekoppeld met PakketMail.

Nu gaan we verzendprofielen toevoegen. Per vervoerder kan je zoveel verzendprofielen maken als je wilt. Voor advies bij het opzetten van je Shipping Methods is PakketMail je aanspreekpunt. Neem contact op of raadpleeg de installatiehandleiding in je PakketMail account (Instellingen > Integraties > Alle integraties > Picqer).

Verzendprofielen

Zodra PakketMail is gekoppeld met jouw PakketMail klantaccount kan je als volgt verzendprofielen toevoegen.

Klik rechtsboven op '+ Verzendprofiel aanmaken'

Vul een naam in voor dit verzendprofiel

Selecteer een beschikbare Shipping Method uit de lijst en geef deze een naam

Klik op 'Opslaan'

Via het Rulebook van je PakketMail account richt je in hoe je deze specifieke Shipping Method Name geïnterpreteerd wil hebben als verzendservice.

Help en ondersteuning

PakketMail is je aanspreekpunt bij vragen en om te sparren.