PakketMail koppelen

Dankzij een koppeling met PakketMail krijg je via één integratie snel en eenvoudig toegang tot meerdere vervoerders.

Wat wordt ondersteund

Met de koppeling tussen Picqer en PakketMail kan je het volgende:

• Eigen verzendovereenkomsten koppelen, gebruik maken van PakketMail verzendovereenkomsten of een combinatie hiervan.
  • Brievenbuspakjes, Pakketten en Pallets verzenden naar particulieren en bedrijven binnen Nederland, in Europa en Wereldwijd.
  • De keuze welke Pickers dienen te maken beperken tot een minimum door ver gaande automatisering en inrichting van workflow rules.
  • Koppelen van een ruime keuze aan Nederlandse vervoerders zoals PostNL, GLS, DHL Parcel, DPD, UPS en B2C Europe, maar ook Spaanse en Portugese vervoerders zoals Correos Express, CTT Correios, CTT Express en anderen.
  • Servicepunt zendingen verwerken in combinatie met PakketMail integraties voor Lightspeed, Shopify, WooCommerce, Magento 1 & Magento 2, Ecwid en PrestaShop.

Voorbereiding

Ben je nog geen klant bij PakketMail? Neem dan contact op en laat weten dat je interesse hebt om PakketMail met Picqer te koppelen. Op basis van je behoeften wordt een account ingericht en ontvang je toegang.

Heb je reeds een account? Volg de volgende stappen om PakketMail te koppelen

PakketMail koppelen

Log in op Mijn PakketMail en ga naar 'Instellingen' > 'Integraties' > 'Key beheer'

Klik hier op 'Maak nieuwe keys'

Overzicht pakketdienstintegraties

Activeer de keys en kopieer de publieke key

Selecteer uit de lijst met Shipping Providers de PakketMail koppeling en klik op 'Connect'

Geef de Shipping Provider een naam, zet de module op actief, voer je Mijn PakketMail gebruikersnaam in en plak de zojuist gekopieerde Publieke API Key in het veld API key.

Overzicht pakketdienstintegraties

Je hebt nu Picqer gekoppeld met PakketMail.

Nu gaan we verzendprofielen toevoegen. Per vervoerder kan je zoveel verzendprofielen maken als je wilt. Voor advies bij het opzetten van je Shipping Methods is PakketMail je aanspreekpunt. Neem contact op of raadpleeg de installatiehandleiding in je PakketMail account (Instellingen > Integraties > Alle integraties > Picqer).

Verzendprofielen

Zodra de Shipping Provider PakketMail is gekoppeld met jouw PakketMail klantaccount kan je als volgt verzendprofielen toevoegen.

Klik rechtsboven op '+ Verzendprofiel aanmaken'

Vul een naam in voor dit verzendprofiel

Selecteer een beschikbare Shipping Method uit de lijst en geef deze een naam

Profiel toevoegen

Klik op 'Opslaan'

Via het Rulebook van je PakketMail account richt je in hoe je deze specifieke Shipping Method Name geïnterpreteerd wil hebben als verzendservice.

Rulebook

Help en ondersteuning

PakketMail is je aanspreekpunt bij vragen en om te sparren. De contactgegevens vind je op hun website.