Pakketpartner koppelen

Via de koppeling met Pakketpartner maak je met je eigen vervoerderscontract zendingen aan van verschillende vervoerders.

Wat wordt ondersteund?

Bekijk op de website van Pakketpartner de huidige ondersteunde vervoerders.

Multi-colli zendingen worden voor alle producten ondersteund. Op deze pagina lees je per webshop welke opties worden ondersteund.

Voorbereiding

Om Picqer met Pakketpartner te koppelen heb je het volgende nodig:

• Een Pakketpartner account
    Deze kan je aanmaken op de website van Pakketpartner
  • Pakketpartner API token
    Deze vind je in je Pakketpartner account onder het kopje API sleutels in het instellingen scherm
  • Contract met vervoerder
    Pakketpartner ondersteunt verschillende vervoerders. Je hebt een eigen verzendcontract nodig met de vervoerders die je wilt gebruiken. Voordat je Pakketpartner koppelt met Picqer is het handig om eerst de vervoerder te koppelen in Pakketpartner.

Pakketdienst koppelen

Kies Pakketpartner uit de lijst en klik op 'Koppel'. Het volgende scherm verschijnt:

Pakketpartner Koppelen 1

Vul de API token in dat je tijdens de voorbereiding hebt verzameld.

Klik op 'Opslaan'

Je hebt Picqer nu gekoppeld met Pakketpartner. Nu voeg je verzendprofielen met de gewenste combinaties van instellingen aan deze koppeling toe zodat er labels kunnen worden aangemaakt. Extra verzendprofielen voeg je toe door in Picqer rechtsboven op '+ Nieuw verzendprofiel' te klikken en de stappen te herhalen.

Zending maken

Na het instellen van een nieuwe pakketdienst is het goed om een testbestelling met de nieuwe verzendmethode in je webshop te plaatsen. Deze bestelling kun je vervolgens in Picqer verwerken inclusief het afdrukken van het verzendlabel. Zo weet je zeker dat alle instellingen goed staan. In het artikel Hoe maak ik een zending aan in Picqer? lees je hoe je een zending aanmaakt in Picqer.

Als je meerdere verzendprofielen hebt toegevoegd kan je de keuze daartussen met regels verder automatiseren.

Ondersteuning

Voor vragen over de koppeling tussen Picqer en Pakketpartner kan je contact opnemen met Pakketpartner op info@pakketpartner.nl.