Shippo koppelen

Shippo is een 'gateway' die je toegang geeft tot verschillende pakketdiensten. Veel van deze pakketdiensten zijn internationaal of op de Verenigde Staten gericht.

Wat heb je nodig?

Shippo koppelen

Volg deze stappen om Shippo te koppelen in Picqer

• Klik in Picqer op 'Instellingen'
  • Kies hier voor 'Pakketdiensten'
  • Klik rechtsboven op '+ Nieuwe pakketdienst'
  • Je ziet nu dit scherm scherm:
    Shippo verzendmethode toevoegen
  • Geef je koppeling een naam en selecteer Shippo
  • Klik op Opslaan

Inloggegevens invullen

• Nu kom je op het volgende scherm:
    Shippo inloggegevens invullen
  • Vul hier je Shippo API Live Token in
  • Klik op Opslaan

Profiel toevoegen

Nu hebben we Shippo als pakketdienst ingesteld. De volgende stap is één of meerdere profielen toevoegen. Je wordt gelijk doorgestuurd om je eerste profiel te maken.

• Nu kom je op het volgende scherm:
    Shippo afzendergegevens invullen
  • Kies een naam voor dit profiel
  • Geef een afzenderadres op
  • Kies de verzendmethode, deze zijn overgenomen uit je Shippo profiel
  • Klik op Opslaan

Je kunt zo veel profielen maken als je wilt, voor elke combinatie van afzenderadres en verzendmethode die je in Picqer wilt gebruiken.

Afmetingen doos

Bij Shippo moet je naast het gewicht ook de afmetingen van de doos opgeven. Bij het maken van een zending wordt je daarnaar gevraagd. Je kan per profiel standaard afmetingen invullen.

Ondersteunde landen

Op dit moment kan je via Shippo van Europese landen naar andere Europese landen sturen. Binnenkort zullen we ook van en naar de Verenigde Staten ondersteunen met de Shippo koppeling.