Veloyd koppelen

Veloyd heeft een directe koppeling met Picqer, waarmee je vanuit Picqer verzendlabels met je Veloyd account maakt.

Deze koppeling is ontwikkeld door Veloyd. Daarom kan je voor vragen het beste direct bij Veloyd terecht. Veloyd is bereikbaar via info@veloyd.nl.

Voorbereiding

Om Picqer te koppelen met Veloyd heb je een API key nodig. Ga daarvoor binnen je Veloyd account naar Instellingen > Koppelingen > Genereer API key > Opslaan. Ben je nog geen klant bij Veloyd? Neem dan contact op met Veloyd sales.

Pakketdienst koppelen

Kies Veloyd uit de lijst en klik op 'Koppel'.

Voer de Veloyd API-key in.

Klik op 'Opslaan'

Je hebt Picqer nu gekoppeld met Veloyd.

Nu voegen we een verzendprofiel toe. Per vervoerder maak je zoveel verzendprofielen aan als je wilt, voor alle combinaties van instellingen die je in Picqer wilt gebruiken.

Verzendprofielen toevoegen

De eerste keer kan je deze stap overslaan

Klik rechtsboven op '+ Verzendprofiel aanmaken'

Vul hier alle velden in op basis van jouw voorkeuren:

• Geef je verzendprofiel een naam
  • Kies bij Verzendopties voor Brievenbuspakket of Standaard Pakket op basis van je zendingen.

Klik op 'Opslaan'

Nu je een verzendprofiel hebt gemaakt kan je Veloyd gebruiken om pakketten te versturen.

Wil je meerdere verzendservices gebruiken, dan voeg je meerdere verzendprofielen toe door rechtsboven op '+ Nieuw verzendprofiel' te klikken en deze stappen te herhalen.

Heb je alle stappen doorlopen, plaats dan eens een testbestelling met Veloyd als pakketdienst om te controleren of alles goed is ingesteld.

Wat wordt ondersteund?

Met deze koppeling verstuur je (brievenbus)pakketten naar lokale en internationale bedrijven en huisadressen met alle vervoerders die Veloyd ondersteunt.

Zending maken

Hoe je een zending aanmaakt in Picqer lees je in het artikel Hoe maak ik een zending aan in Picqer?

Ondersteuning

Voor vragen over de koppeling tussen Picqer en Veloyd neem je contact op met Veloyd via info@veloyd.nl.