Zebra printer kalibreren (GX/GK series)

Zebra printers herkennen soms niet goed hoe groot je label is. Je printer is dan verkeerd gekalibreerd of staat op de verkeerde instelling.

Met onderstaande stappen kan je Zebra GX en GK type printers (zoals de GK420d die wij aanraden) laten kalibreren.

Voor het installeren van een Zebra printer, bekijk onze installatie stappen.

Zebra kalibreren (automatisch)

Zet de printer aan en wacht tot het groene lampje brandt

Houdt de feed-knop (knop naast het lampje) ingedrukt, het lampje knippert nu 1x, en dan knippert het 2x. Laat de knop los nadat hij 2x geknipperd heeft

De printer print nu tussen de 1 en 4 labels uit om de lengte te herkennen

Zodra de printer gestopt is is de printer gekalibreerd

Alternatieve methode

Als je geen originele Zebra labels hebt, of voorgeprinte labels, kan het zijn dat de bovenstaande methode niet werkt. Gebruik dan deze alternatieve methode.

Zet de printer aan en wacht tot het groene lampje brandt

Houdt de feed-knop (knop naast het lampje) ingedrukt, het lampje knippert eerst 1x, en dan knippert het 2x, dan 3x, etc. Laat de knop los nadat hij 7x geknipperd heeft

De printer print nu tussen ongeveer 10 labels uit om de lengte te herkennen

Zodra de printer gestopt is is de printer gekalibreerd