Paktafel hardware

Bij de paktafel worden de producten een laatste keer gecontroleerd en ingepakt. Picqer helpt je bij deze controle en het afronden van de bestelling.

Hardware bij je paktafel

Hardware per paktafel

Naast spullen voor het inpakken zoals tape en dozen, raden we aan de volgende hardware per paktafel te hebben:

• Vaste computer met barcode scanner - zodat je picklijsten realtime kan verwerken en Picqer je gepakte producten kan controleren
  • Een A4 printer - om picklijsten of pakbonnnen uit te printen. Daarnaast is het voor het buitenland soms nodig om douane-documenten uit te printen op A4
  • Een A6 labelprinter - om direct verzendlabels te kunnen printen tijdens het inpakken

Tips voor de juiste hardware

Computer

De computer mag simpel zijn. Picqer draait volledig via je webbrowser en stelt daarom weinig eisen aan de computer. Voor het lekkerste werken raden we minstens een computer aan met een Core i3 processor, 4GB RAM en een scherm op ooghoogte.

Printers werken vaak niet goed via USB hubs, dus zorg voor een computer met voldoende USB poorten om al je apparatuur aan te sluiten. Met 2 printers, barcode scanner, toetsenbord en muis heb je minstens 5 USB poorten nodig.

Een snelle en stabiele internetverbinding maakt het werken met Picqer het fijnst. Daarom raden we aan je computer bekabeld aan te sluiten op het netwerk en geen gebruik te maken van wifi.

Als je gebruik maakt van Zebra printers, raden we Windows 10 als besturingssyteem aan. Zebra biedt geen goede drivers voor Mac en Linux.

Barcode scanner

De scanners met de beste prijs-kwaliteit-verhouding zijn de scanners van Zebra. We hebben 3 types uitgezocht die het beste werken voor een typisch webwinkel-magazijn:

• Zebra Li4278 - robuuste draadloze scanner zodat je hem makkelijk met grote producten kan gebruiken rond je paktafel
  • Zebra Li2208 - een goedkopere basis scanner met een kabel, maar qua kwaliteit net zo goed als de bovenstaande
  • Zebra DS9208 - staande scanner zoals je bij de kassa van de supermarkt ziet, ideaal voor kleine producten die je voor de scanner kan houden

Je kan deze scanners direct bij ons kopen in de Picqer Shop.

A4 printer

Als A4 printer raden we een laserprinter aan. Een laserprinter is sneller en goedkoper dan een inkjetprinter.

De printer kan je het beste via USB of bekabeld via het netwerk aansluiten. Printers op WiFi zijn veel trager bij het ontvangen en starten van een printopdracht.

Kijk bij de aanschaf hoeveel afdrukken je met een toner kan maken en wat de toners kosten. Vaak is een goedkope printer in de aanschaf duurder op de lange termijn.

Controleer ook wat de tijd per printopdracht kost, dit kan per printer sterk verschillen. Als de printer erg traag is, loop je hier mogelijk tegenaan bij het inpakken van de bestelling.

A6 printer voor verzendlabels

Als printer voor de verzendlabels raden we een Zebra Gk420d aan. Dit zijn stevige betrouwbare printers met hoge snelheid.

De Zebra Gk420d en de juiste labels zijn te koop in de Picqer Shop.

Optioneel: Printer voor productlabels

De productlabels zijn een stuk kleiner dan de verzendlabels. We raden daarom aan om voor productlabels een aparte printer te gebruiken, zodat je niet continu de rol hoeft te verwisselen. Meer informatie over de geschikte printers en labels.