Paktafel hardware

Bij de paktafel worden de producten een laatste keer gecontroleerd en ingepakt. Picqer helpt je bij deze controle en het afronden van de bestelling.

Hardware per paktafel

Naast spullen voor het inpakken zoals tape en dozen, raden we aan de volgende hardware per paktafel te hebben:

• Vaste computer met barcodescanner
    zodat je picklijsten realtime kan verwerken en Picqer je gepakte producten kan controleren
  • Een A4 printer
    om picklijsten of pakbonnnen uit te printen. Daarnaast is het voor het buitenland soms nodig om douane-documenten uit te printen op A4
  • Een A6 labelprinter
    om direct verzendlabels te kunnen printen tijdens het inpakken

Computer

De computer mag simpel zijn. Picqer draait via je webbrowser en stelt daarom weinig eisen aan de computer.

Voor het lekkerste werken raden we minstens aan:

• Core i3 of i5 processor
  • 4GB RAM
  • Scherm op ooghoogte
  • Meer dan 4 USB poorten (printers geven vaak storingen via USB hubs, sluit al je randapparatuur daarom direct op de computer aan)
  • Bekabelde netwerkverbinding (wifi in een magazijn is altijd langzamer dan bekabelde netwerkaansluiting)

Picqer werkt met elk besturingssysteem, maar voor de computer waar de printers op aangesloten zijn raden wij Windows 10 aan voor de beste ondersteuning.

Dit zijn computers bij Coolblue die voldoen aan bovenstaande eisen.

Barcodescanner

De scanners met de beste prijs-kwaliteit-verhouding zijn de scanners van Zebra. We hebben 3 types uitgezocht die het beste werken voor een typisch webwinkel-magazijn:

• Zebra DS2278 - robuuste draadloze scanner zodat je hem makkelijk met grote producten kan gebruiken rond je paktafel
  • Zebra Li2208 - een goedkopere basis scanner met een kabel, maar qua kwaliteit net zo goed als de bovenstaande
  • Zebra DS9308 - staande scanner zoals je bij de kassa van de supermarkt ziet, ideaal voor kleine producten die je voor de scanner kan houden

Je kan deze scanners direct bij ons kopen in de Picqer Shop.

Gebruik geen barcodescanners van minder dan 100 euro. Door de techniek die deze scanners gebruiken werken ze lang niet op alle materialen (zoals glimmende verpakkingen) en werken ze slecht in een donker magazijn.

A4 printer

Als je picklijsten of pakbonnen wilt printen, of internationaal verstuurd, heb je een A4 printer nodig bij elke paktafel.

Het is lastig een goede printer aan te raden, maar denk aan de volgende punten:

• Kies een laserprinter. Deze werkt sneller en goedkoper dan inktjet of LED, en is altijd watervast.
  • Sluit de printer bedraad aan, dus via USB of netwerkkabel. Printers via wifi duren altijd langer voordat de printopdracht start.
  • Kijk niet alleen naar de aanschafprijs, maar ook naar de tonerprijs. Vaak zijn duurdere printers (300+ euro) veel goedkoper per pagina in toner gebruik.
  • Let op de "tijd tot eerste print" en "pagina's per minuut". Dit is hoe snel de printer in de praktijk kan printen.

A6 printer voor verzendlabels

Als printer voor de verzendlabels raden we een Zebra ZD421d aan. Dit zijn stevige betrouwbare printers met hoge snelheid.

De Zebra ZD421d en de juiste labels zijn te koop in de Picqer Shop.

Veel vervoerders kunnen verzendlabels in ZPL formaat aanleveren, deze kunnen snel en in perfecte kwaliteit geprint worden op Zebra printers. Daarom raden we in magazijnen altijd officiële Zebra printers aan.

Hardware bij je paktafel

Optioneel: Printer voor productlabels

De productlabels zijn een stuk kleiner dan de verzendlabels. We raden daarom aan om voor productlabels een aparte printer te gebruiken, zodat je niet continu de rol hoeft te verwisselen. Meer informatie over de geschikte printers en labels.

Optioneel: Touchscreen

Tijdens het picken en ontvangsten inboeken werkt Picqer ook goed met een touchscreen. Dat is soms net wat sneller dan met de muis.

Dit zijn geschikte touchscreens bij Coolblue voor aan een Windows computer.