Tweestapsverificatie (2FA)

Met tweestapsverificatie is jouw Picqer account extra beveiligd, waardoor het voor anderen moeilijker wordt om toegang te krijgen tot jouw account.

Nadat je tweestapsverificatie hebt ingesteld, kun je alleen nog inloggen met behulp van de toegangscode die je te zien krijgt in een Authenticator app op een vertrouwd apparaat (bijvoorbeeld jouw telefoon).

Om tweestapsverificatie te gebruiken heb je een Authenticator app nodig. Hiervoor kan je bijvoorbeeld Google Authenticator of Microsoft Authenticator downloaden en installeren op jouw telefoon.

Tweestapsverificatie instellen

Log in met je gebruikersaccount.

Ga naar je profiel.

Klik in je profiel bij het kopje tweestapsverificatie op de link Inschakelen.

Open de Authenticator app, klik op Scan QR code of + en scan de QR-code.

Lukt het scannen van de QR-code niet? Voer dan handmatig de geheime sleutel in, die onder de QR-code wordt weergegeven.

Vul de 6-cijferige verificatie code in die wordt weergegeven in de Authenticator app.

Tweestapsverificatie is nu ingeschakeld.

Inloggen met tweestapsverificatie

Wanneer je tweestapsverificatie hebt ingeschakeld, wordt je tijdens het inloggen om een 6-cijferige verificatie code gevraagd. Gebruik hiervoor de code die wordt weergegven in de Authenticator app.

Inloggen lukt niet?

Kun je tijdens het inloggen geen gebruik meer maken van de Authenticator app? Vraag dan aan de beheerder of deze voor jouw account de tweestapsverificatie (tijdelijk) wil uitschakelen.

Ben jij de enige beheerder en kun je niet meer inloggen? Neem dan contact op met support@picqer.com.

Tweestapsverificatie uitschakelen

Wanneer je bent ingelogd kun je de tweestapsverificatie ook weer uitschakelen in jouw Picqer profiel.

Gebruikersoverzicht voor beheerders

Als Picqer beheerder kan je zien welke gebruikers tweestapsverificatie in hebben geschakeld. Dit is zichtbaar in het gebruikersoverzicht.

Tweestapsverificatie in gebruikersoverzicht

Het is als beheerder ook mogelijk om tweestapsverificatie uit te schakelen voor andere gebruikers. Zo kun je gebruikers die zijn buitengesloten weer toegang geven tot hun account.