WooCommerce koppelen

Via de officieel door Picqer ondersteunde WooCommerce-koppeling wordt je voorraad in de webshop realtime up to date gehouden en komen betaalde bestellingen direct in Picqer binnen.

WooCommerce Legacy API

Picqer gebruikt niet meer de "Legacy API" van WooCommerce. Deze API wordt vanaf versie 9.0 uit WooCommerce verwijderd. Dat heeft geen invloed op Picqer.

Heb je de Legacy API nog aan staan? Dan kan je die uitschakelen bij WooCommerce > Settings > Advanced > Legacy API.

WooCommerce voorbereiding

Schakel SSL in

Voor WooCommerce is het verplicht om een SSL certificaat op je webshop te hebben. Dat staat aan als je https:// voor je webadres hebt staan en er een slotje in je browser staat. Heb je nog geen SSL beveiliging op je webshop? Vraag dan aan je webhoster of hij dit inschakelt voordat je verder gaat.

API key aanmaken

1. Ga in je WordPress/WooCommerce admin naar WooCommerce > Settings > Tabblad Advanced
  2. Ga naar het subkopje 'REST API'
  3. Klik op 'Add key'
  4. Vul een Description in, zorg dat je een user selecteert die alle rechten heeft en kies bij Permissions voor 'Read/Write'
  5. Klik op Generate API Key en je hebt hem aangemaakt. Laat dit scherm open staan, want deze Consumer Key en Consumer Secret hebben we bij een latere stap nodig.

Picqer instellingen

In Picqer kan je nu onder Instellingen een nieuwe WooCommerce integratie starten. Hier start je direct een nieuwe WooCommerce integratie.

Nu kan je de instellingen voor de koppeling met je WooCommerce shop instellen.

Vul bij "API Consumer key" en "API Consumer secret" de codes in die we in WooCommerce hebben aangemaakt.

Bij het veld "URL" vul je de volledige URL in van je homepage van je shop. Bijvoorbeeld "https://mijnvoorbeeldwebshop.nl/".

Als je alle opties hebt ingesteld klik je onderin op "Opslaan".

Je instellingen worden nu opgeslagen en je webshop wordt getest.

Producten importeren

Al je producten worden nu automatisch door Picqer geïmporteerd. Afhankelijk van hoeveel producten je hebt kan dit een paar minuten tot een paar uur duren.

We importeren de volgende eigenschappen per product:

• Productcode/SKU
  • Naam
  • Lengte, breedte, hoogte
  • Gewicht
  • Prijs
  • Barcode (als het attribuut in WooCommerce is gekoppeld aan het barcode veld in Picqer)

We importeren ook:

• Voorraadstand: indien Importeer startvoorraad is ingeschakeld bij Instellingen.
  • Afbeeldingen: op volgorde zoals ze in WooCommerce staan.

Bestellingen importeren

Zodra de koppeling actief is registreert Picqer webhooks in je WooCommerce shop. Daarmee geeft je shop realtime een seintje naar Picqer als er een nieuwe bestelling is. Picqer importeert deze direct. Standaard importeert Picqer alleen bestellingen die betaald zijn.

Meerdere webshops koppelen

Je kan aan Picqer een onbeperkt aantal webshops koppelen. Je kan zowel meerdere WooCommerce shops koppelen, als ander type webshops naast je WooCommerce shop.

Picqer zorgt dat alle bestellingen in je Picqer account binnen komen en dat voorraadwijzigingen zo snel mogelijk naar alle shops worden doorgestuurd.