Magento 1 mogelijke instellingen

Bij het koppelen van je Magento webshop, zijn er meerdere configuratie mogelijkheden die je kunt instellen.

De configuratie van je Magento webshop, wijzig je in Picqer door linksonder op ‘Instellingen’ te klikken en vervolgens naar ‘Webshops’ te gaan. Een nieuwe webshop kan je toevoegen door op ‘+ Nieuwe webshop’ te klikken.

Als je (al) een webshop hebt aangemaakt, selecteer je de bestaande webshop om wijzigingen door te voeren. Met de eerste drie opties kan je de koppeling maken met Magento. Vul bij de 'Gebruikersnaam' de ‘Username’ in, die je eerder in Magento hebt ingesteld en bij 'Apikey' de key die je ook eerder in Magento hebt ingesteld. Bij URL vul je de URL van je webshop in. Het is belangrijk dat deze begint met http://, anders kan Picqer niet de correcte website vinden. Hieronder opvolgend de instellingen van een Magento webshop.

• Read only: als je de webshop koppeling aan het testen bent, zet dan deze instelling op ‘Yes’. Magento pusht informatie naar Picqer, maar Picqer stuurt niets terug. Je kunt rustig testen, zonder dat er gegevens wijzigen in je webshop. Zodra je live gaat met Picqer, zet je de instelling op ‘No’. Picqer stuurt vanaf dat moment wijzigingen terug naar Magento en werkt dan bijvoorbeeld de voorraad in je webshop bij.
  • Close orders: met deze instelling kan je aangeven dat de bestellingen bij binnenkomst in Picqer direct gesloten moeten worden. Kies je voor ‘No’, dan blijven bestellingen open staan, zodra deze in Picqer komen. Kies je voor ‘Yes’, dan sluit Picqer een binnenkomende bestelling af en wordt er direct een picklijst aangemaakt. Als het product niet op voorraad is, valt deze bestelling automatisch in backorder.
  • Paid orders: via deze instelling wordt aangegeven of bestellingen betaald zijn in Magento. Vaak worden betaalde bestellingen doorgezet naar Picqer om te verwerken. Als je deze instelling op ‘No’ zet, kan je ervoor kiezen via Picqer te factureren en een factuuraanbieder te koppelen. De knop ‘Factuur maken’ is dan aanwezig, nadat je een picklijst verwerkt en dus gesloten hebt.
  • Gedeeltelijke bezorging: hier kan je aangeven of je de bestelling in delen wilt laten leveren of niet. Kies je hier voor ‘Yes’, dan maakt Picqer een picklijst van alles wat op voorraad is, ook als er maar een gedeelte op voorraad is. Als niet alle producten op voorraad zijn, lever je de bestelling dus in meerdere keren. Kies je voor ‘No’, dan maakt Picqer pas een picklijst, zodra alle producten op voorraad zijn.
  • Picqer price: bij de Picqer price kan je aangeven welke prijs er gehanteerd moet worden, de prijs die in Picqer staat of de prijs die de webshop meegeeft. Als je bijvoorbeeld een specifieke prijsafspraak hebt en klanten kopen de producten tegen bepaalde prijzen, kan je een prijslijst aanmaken en deze prijzen laten gelden. De webshop heeft hier immers geen weet van.
  • Webshop tag: als je verschillende webshops gekoppeld hebt aan Picqer, kan je ervoor kiezen de 'Webshop tags' mee te laten nemen naar Picqer. Je kan per bestelling zien vanuit welke webshop deze is besteld.
  • Storename tag: heb je één installatie met meerdere shops, dan kan je instellen om de 'Storename tags' automatisch mee te laten nemen.
  • House numbers are on separate rule: standaard staat deze instelling op ‘No’. Dit betekent dat een huisnummer niet op een aparte regel in Magento staat, maar direct achter de straatnaam. Als je de koppeling maakt en in je Magento webshop staat het huisnummer op de tweede adresregel (met een enter ertussen dus), moet je deze instelling op ‘Yes’ zetten.
  • Use tracking number workaround: standaard staat deze instelling op 'No'. Als je een pakketdienst aan Picqer hebt gekoppeld en je gebruikt Magento om je klanten een verzendbericht te sturen, raden we je aan om van onze workaroud gebruik te maken via dit artikel.
  • Order state: hier geef je aan wanneer bestellingen geïmporteerd worden in Picqer. Het meest gebruikt is de order state ‘Processing’. Kies je voor deze mogelijkheid, dan wordt de bestelling geïmporteerd in Picqer, zodra de status op ‘Processing’ staat in Magento.
  • VAT preference: via deze instelling kan je jouw BTW voorkeur aangeven.
  • Barcode: deze is standaard ingesteld op het SKU nummer.
  • Klant: als je hier de ID invult van de klant, dan worden alle bestellingen aan die klant gekoppeld in plaats van aan de klant die Picqer uit de shop geïmporteerd heeft. Dit komt zeer weinig voor.

Onderaan het overzicht met de configuratie instellingen worden ook nog de productvelden en bestellingvelden die handmatig zijn toegevoegd weergegeven.