Magento 1 koppelen

Deze handleiding is voor Magento 1. Ga naar deze handleiding voor het koppelen van Magento 2.

Met de directe koppeling tussen Picqer en Magento worden bestellingen automatisch in Picqer geïmporteerd, worden voorraadwijzigingen van Picqer direct naar Magento doorgegeven en worden ook producten van Magento overgenomen in Picqer.

Magento voorbereiding

Log in op je Magento admin en ga naar bovenin naar ‘System’, kies voor ‘Webservices’ en klik op ‘SOAP/XML-RPC – Roles’. Voeg rechtsboven een nieuwe Role toe door op ‘+ Add New Role’ te klikken, geef deze de naam ‘Picqer’ en sla de Role op.

Ga vervolgens aan de linkerzijde naar 'Role resources' en kies voor 'All' bij ‘Resource Acces’.

Ga nu via ‘System’ naar ‘Webservices’ en vervolgens naar 'SOAP/XML-RPC – Users'. Klik op ‘+ Add New User’ om een nieuwe User toe te voegen. Het is hierbij belangrijk dat je de ‘User Name’ en ‘API Key’ noteert, deze heb je namelijk nodig in Picqer. De 'API Key' is een soort wachtwoord, deze dien je zelf te verzinnen.

Na het aanmaken van de User ken je deze via 'User Role' aan de linkerzijde de zojuist aangemaakte Role 'Picqer' toe. Je hoeft alleen nogmaals de 'API key' in te voeren en op 'Save User' te klikken. Je hebt nu een ‘User’ toegevoegd aan je Role.

De koppeling instellen in Picqer

Stel vervolgens Picqer in. Klik hiervoor linksonder op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Webshops’. Klik op ‘+ Nieuwe webshop’, vul de velden in en klik op ‘Opslaan’.

In het volgende scherm vul je bij 'Gebruikersnaam' (User name) in die zojuist hebt aangegeven in Magento en vul ook de ‘APIkey’ in die je in Magento al aangegeven hebt.

Bij het invullen van de URL is het van belang dat deze met http:// begint. Het is daarnaast ook belangrijk om Read Only op ‘No’ te zetten, zodra je Picqer écht gaat gebruiken. Als je dit namelijk niet doet, pusht Magento wel informatie naar Picqer, maar stuurt Picqer geen wijzigingen terug naar je webshop.

Hieronder geven we een standaard voorbeeld van de instellingen die voor het testen van Picqer met Magento het meest geschikt zijn. Voor de uitleg van de instellingen, kan je dit artikel raadplegen.

Producten importeren

Je hebt Picqer en Magento nu met elkaar gekoppeld. Kies na het opslaan van je Magento instellingen in Picqer voor 'Importeer producten' om de import te starten. Afhankelijk van het aantal producten in je webshop, kan dit de eerste keer enkele uren in beslag nemen. Dit gebeurt op de achtergrond in Picqer. Je hoeft hiervoor dus niet op deze pagina te blijven.

Bestellingen importeren

Vanaf het moment dat een werkende koppeling is ingesteld, importeert Picqer elk kwartier de nieuwe bestellingen uit je Magento shop. Wijzigingen in je voorraad worden direct aangepast.

Meerdere Magento webshops koppelen

Picqer biedt de mogelijkheid om meerdere webshops te koppelen. Heb jij nog één of meerdere Magento webshop(s)? Dan kan je na het toevoegen van je eerste shop, dit stappenplan nogmaals doorlopen om een koppeling te maken. Het geschiedt dus op dezelfde manier en Picqer is in alle gevallen leidend voor de voorraad.

Als je de voorraad in één keer naar de andere Magento shop(s) wilt pushen, kunnen wij dat voor je doen. Neem daarvoor contact met ons op. Dit is echter niet persé nodig, je kan ook afwachten tot je een bestelling krijgt. Picqer pusht dan de correcte voorraad naar beide shops terug, die dit product verkopen. De unieke productcode in shop één en shop twee, ziet Picqer als één product.