Magento 1 koppelen

Zo koppel je een Magento 1 webshop aan Picqer. Je kan zoveel webshops koppelen als je wilt.

Wat doet de koppeling?

• Nieuwe bestellingen worden elk kwartier in Picqer geïmporteerd.
  • Bestellingen die je met Picqer verstuurt, worden verzonden in Magento (inclusief trackingcode).
  • Voorraadwijzigingen in Picqer worden realtime aan Magento doorgegeven.
  • Producten van Magento worden in Picqer geïmporteerd, inclusief foto's en huidige voorraadstand.
  • Wanneer een bestelling in Magento wordt geannuleerd, wordt deze in Picqer ook geannuleerd. Indien de bestelling nog niet is gepickt, gaat dit geheel automatisch. Is deze al (deels) gepickt, dan komt er een notificatie in Picqer

Wat moet je weten?

• Producten worden gesynchroniseerd op basis van de SKU. Deze komt overeen met de "productcode" in Picqer. Dit is een verplicht veld in Magento.
  • Je hebt maar één koppeling per Magento installatie nodig, we nemen alle sub-shops mee.
  • Producten met eigen opties (custom options) zijn niet voorraadhoudend. Picqer kan deze producten daarom niet ondersteunen in de shop. Het beste kan je hier configureerbare of bundel producten van maken.
  • We ondersteunen bezorgopties voor PostNL, MyParcel en Sendcloud via de officiële plugins. Voor PostNL is de Picqer PostNL plugin nodig, voor MyParcel en Sendcloud is geen extra plugin nodig.

Installeren

Je kan meerdere Magento installaties aan één Picqer account koppelen. Herhaal daarvoor deze stappen per Magento installatie.

Magento instellen

Log in op je Magento admin en ga naar System > Webservices > SOAP/XML-RPC – Roles.

Kies rechtsboven voor Add New Role en geef deze de naam 'Picqer'.

Navigeer links naar Role resources, kies voor All bij Resource Access en sla de rol op.

Navigeer naar System > Webservices > SOAP/XML-RPC – Users.

Klik op Add New User om een nieuwe gebruiker toe te voegen.

Noteer de User Name en API Key, deze heb je nodig in Picqer. De API Key dient als wachtwoord, zorg dat deze veilig en uniek is.

Kies links voor User Role en vink de rol 'Picqer' aan. Sla de gebruiker op.

Picqer instellen

Start een nieuwe Magento 1 koppeling of navigeer in Picqer naar Instellingen > Webshops > Nieuwe webshop toevoegen en kies voor Magento 1.

Wijzig de naam van de koppeling naar de naam van je shop, zodat je deze in Picqer makkelijk herkent.

Voer onder het kopje Verbinding de gegevens van je shop in.

Bij URL geef je de URL van de homepage van je webshop op, zoals https://picqershop.com.

Bij Gebruikersnaam vul je de User Name in die je net hebt genoteerd tijdens het aanmaken in Magento.

Bij API key vul je de API key in die je net hebt genoteerd tijdens het aanmaken in Magento.

Kies onderaan de pagina voor Opslaan.

Testmodus

Standaard zetten we "Stuur voorraadwijzigingen naar webshop" en "Stuur zendingen naar de webshop" uit, zodat Picqer alleen gegevens downloadt van Magento en niets in je webshop aanpast. Zo kan je veilig testen.

Als je producten en bestellingen goed binnenkomen, zet deze twee opties dan op "Ja". Vanaf dat moment geeft Picqer voorraadwijzigingen en verzonden bestellingen direct door aan je Magento shop.

Overige instellingen

Tijdens het inrichten van Picqer heb je veel meer instellingen gezien. Deze staan standaard al correct ingesteld voor de meeste shops. Wil je weten wat je er allemaal mee kan? Bekijk dan onze toelichting op alle Magento instellingen.

Producten importeren

Producten worden automatisch geïmporteerd, zodra je de koppeling de eerste keer opslaat en als we producten op een bestelling zien die nog niet in Picqer zitten. Heb je op een later moment nieuwe producten in Magento, dan kan je die importeren door op Producten importeren te klikken in Picqer > Instellingen > Webshops > Je Magento webshop.

Synchronisatie

Elk kwartier wordt gecontroleerd of er nieuwe bestellingen zijn. Met de Picqer Order Pusher extensie komen bestellingen realtime naar Picqer. Voorraadmutaties worden altijd real time naar de shop gestuurd.