Magento 2 koppelen

Deze handleiding is voor Magento 2. Ga naar deze handleiding voor het koppelen van Magento 1.

Met de directe koppeling tussen Picqer en Magento worden bestellingen automatisch in Picqer geïmporteerd, worden voorraadwijzigingen van Picqer direct naar Magento doorgegeven en worden ook producten van Magento overgenomen in Picqer.

Magento voorbereiding

Picqer koppelt met Magento 2 via de REST API. Daarvoor hebben we een gebruikersnaam en wachtwoord nodig van een Magento gebruiker met beheerders rechten.

We raden aan om een aparte gebruiker aan te maken voor Picqer. Ga naar System > All Users > Add New User om een nieuwe gebruiker toe te voegen. Zorg dat deze de User Role "Administrators" heeft.

De koppeling instellen in Picqer

Klik in Picqer linksonder op 'Instellingen' en kies voor 'Webshops'. Klik op '+ Nieuwe webshop'. Selecteer 'Magento 2' als type, kies een naam en klik op ‘Opslaan’.

Magento 2 toevoegen aan Picqer

Inloggegevens

In het volgende scherm geef je de URL van de homepage van je webshop op. Vul bij gebruikersnaam en wachtwoord de gegevens in van de gebruiker die je hierboven hebt toegevoegd aan Magento.

Magento 2 instellingen

De standaard instellingen voor het versturen van voorraadwijzigingen en zendingen zijn zo dat Picqer geen gegevens terug stuurt naar Magento. Dit is een veilige instelling om de koppeling te testen. Ben je klaar om de koppeling live te gebruiken? Stel dan deze onderste 2 vragen in op 'Ja'.

Producten importeren

Je hebt Picqer en Magento nu met elkaar gekoppeld. Kies na het opslaan van je Magento instellingen in Picqer voor 'Importeer producten' om de import te starten. Afhankelijk van het aantal producten in je webshop, kan dit de eerste keer enkele uren in beslag nemen. Dit gebeurt op de achtergrond in Picqer. Je hoeft hiervoor dus niet op deze pagina te blijven.

Bestellingen importeren

Vanaf het moment dat een werkende koppeling is ingesteld, importeert Picqer elk kwartier de nieuwe bestellingen uit je Magento shop. Wijzigingen in je voorraad worden direct aangepast.