Magento 2 koppelen

Picqer heeft een directe integratie met Magento 2. Koppelen doe je via onderstaande stappen.

Wat doet de koppeling?

• Nieuwe bestellingen in Magento 2 worden realtime in Picqer geïmporteerd met de Magento 2 plugin
  • Bestellingen die met Picqer zijn verstuurd, worden automatisch als verzonden gemarkeerd in Magento 2 (inclusief trackingcodes)
  • Voorraadwijzigingen in Picqer worden realtime in Magento 2 bijgewerkt
  • Producten van Shopify worden in Picqer geïmporteerd, inclusief foto's en huidige voorraad

Magento voorbereiding

Picqer koppelt Magento 2 via de REST API. Daarvoor heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig van een Magento gebruiker met beheerdersrechten.

We raden aan een aparte gebruiker aan te maken voor Picqer. Ga naar System > All Users > Add New User om een nieuwe gebruiker toe te voegen. Zorg dat deze de User Role 'Administrators' heeft.

Het is ook mogelijk om de shop te koppelen door een Integratie aan te maken in Magento. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer de shop tweestapsverificatie (2FA) gebruikt. Bekijk hier de stappen.

De koppeling instellen in Picqer

Navigeer in Picqer naar Instellingen > Webshops.

Kies rechtsboven voor Nieuwe webshop toevoegen.

Kies bij Magento 2 voor 'Koppel'.

Vul onder het kopje 'Verbinding' de URL van de homepage van je shop in en de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je zojuist in Magento hebt aangemaakt.

De standaard instellingen voor het versturen van voorraadwijzigingen en zendingen zijn zo dat Picqer geen gegevens terugstuurt naar Magento. Dit is een veilige instelling om de koppeling te testen.

Kies onderin voor Opslaan.

Producten importeren

Kies bij de webshopkoppeling voor 'Importeer producten' om producten te importeren. Afhankelijk van het aantal producten in je webshop, kan dit de eerste keer enkele uren in beslag nemen. Dit gebeurt op de achtergrond in Picqer. Je hoeft dus niet op deze pagina te blijven.

We importeren de volgende eigenschappen per product:

• Productcode
  • Naam
  • Barcode
  • Kostprijs (VVP)
  • Productcode leverancier
  • Leverancier
  • Gewicht
  • Prijs (BTW wordt bepaald op basis van je instelling in Picqer)
  • Gekoppelde productvelden

Barcode, kostprijs en productcode leverancier worden geïmporteerd wanneer ze zijn gekoppeld bij de instellingen van de webshopkoppeling in Picqer.

Picqer importeert ook:

• Voorraadstand: indien Importeer startvoorraad is ingeschakeld bij Instellingen.
  • Afbeeldingen: op volgorde zoals ze in Magento staan, exclusief in Magento 'disabled' afbeeldingen.

Bestellingen importeren

Picqer importeert standaard elke 15 minuten nieuwe bestellingen uit je Magento shop. Dit kan je versnellen met onze Magento 2 plugin.

Bestellingen worden als verwacht naar Picqer geïmporteerd. Zodra een bestelling de state 'Processing' (aanpasbaar) bereikt, verwerkt Picqer de order. Let erop dat Magento met een state en status werkt.

Virtuele en genegeerde producten

Virtuele of genegeerde producten worden uit orders verwijderd. Indien een bestelling alleen virtuele of genegeerde producten bevat, wordt de bestelling overgeslagen. Dit zie je bij Bestelling statussen.

Configurabele en gebundelde producten

In Magento 2 kunnen configureerbare producten en gebundelde producten worden toegevoegd. Beiden worden door Picqer ondersteund. De prijs van de bundel wordt aangehouden en de onderdelen worden op 0 euro gezet, zodat de prijs bij de bestelling in Picqer klopt. Producten met eigen opties worden beperkt ondersteund.

Kortingen

Kortingen op productregelniveau neemt Picqer over. Kortingen op bestellingniveau worden niet overgenomen, omdat Picqer geen mogelijkheid heeft om een aparte kortingsregel toe te voegen aan een bestelling.

Zendingen

Er wordt een zending in de shop aangemaakt zodra de picklijst wordt afgerond in Picqer. De volgende gegevens worden aan Magento teruggekoppeld:

• Welke producten met welke aantallen verzonden worden
  • Of de shop een notificatie stuurt, op basis van de instelling in Picqer
  • Track & Trace code
  • Vervoerder: custom
  • Naam van de vervoerder in Picqer

Een tracking URL meesturen is niet mogelijk; daar heeft Magento geen ondersteuning voor in de API.